18 Μαΐ 2017

"Δεν έτυχε… πέτυχε…"


Οι εργαζόμενοι βγήκαν μαζικά στους δρόμους της Αθήνας και στις μεγάλες πόλεις από τη Θράκη ως την Κρήτη σαλπίζοντας το σύνθημα «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, ενάντια στη νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ», ενάντια στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση  και είναι σαρωτικά για το λαϊκό εισόδημα και τα -όσα απέμειναν- εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Μέτρα που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση χιλιάδων ακόμα λαϊκών νοικοκυριών και στη διεύρυνση της παιδικής φτώχειας και στέρησης... 
Μέτρα μόνιμα, πάνω σε όσα μέτρα έχουν ήδη νομοθετήσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της θωράκισης δηλαδή και της ανάκαμψης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Τα αστικά μέσα ενημέρωσης, οι αριστεροί και οι δεξιοί ψάλτες του ευρωμονόδρομου δεν ανέδειξαν -όπως άλλωστε προστάζει η συνταγή που «δεν έτυχε …πέτυχε!»- τη βαρύτητα της γενικής απεργίας και των απεργιακών διαδηλώσεων διότι είναι απασχολημένα με τα πραγματικά «αντίμετρα» αυτής της βαρβαρότητας: Το υπερθέαμα «Survivor», τη Eurovisioin και τα προσκυνήματα στα σκηνώματα αγίων.
Αυτή η κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου με το πολυνομοσχέδιο, που συζητιέται και ψηφίζεται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Οι εργαζόμενοι είναι ώρα να συνταχθούν με τη γραμμή πάλης που διεκδικεί ανάκτηση των απωλειών, παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους. Να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη συγκρότηση και την ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας και στην προετοιμασία για νέους ταξικούς αγώνες, με όλες τις μορφές. Μόνο αυτή η συνταγή «δεν θα τύχει …θα πετύχει» για να φύγουν οι βδέλλες της εκμετάλλευσης από το σβέρκο των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ