18 Μαΐ 2017

Μαζική και γεμάτη παλμό η απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσε η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ

ΠΕΜΤΗ 18 ΜΑΗ 7.30μμ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ

Μαζική και γεμάτη παλμό ήταν η απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσε η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης, ενώ ήδη από νωρίς το πρωί στήθηκαν απεργιακές φρουρές σε καταστήματα και τράπεζες του νησιού.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών έδειξαν την αντίθεση τους στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απέρριψαν την προπαγάνδα των "αντίμετρων" και της "δίκαιης ανάπτυξης" και έδωσαν νέα αγωνιστικά ραντεβού.

Την Κεντρική ομιλία έκανε ο Αχιλλέας Καπετάνιος, μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας επισημαίνοντας ότι: 

"Τα μέτρα που συνεχώς εδώ και  χρόνια παίρνουν οι κυβερνήσεις πρώτα του ΠΑΣΟΚ, μετά της Ν.Δ., μετά και των δύο μαζί και τώρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ισοδύναμα με κήρυξη πολέμου από τους καπιταλιστές ενάντια στους εργάτες, από αυτούς που λυμαίνονται τους κόπους μας, ενάντια στο σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Έχει έρθει από καιρό η ώρα να ξεσηκωθούμε. Όλοι και όλες πρέπει να βγούμε στους δρόμους. 

Έχουμε χρέος! Στον εαυτό μας, στους κόπους μας, στην αξιοπρέπειά μας, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στους συνανθρώπους μας, στους συναδέλφους μας.

Έχουμε χρέος! Να σταθούμε όρθιοι. Να δώσουμε τα χέρια, αλληλέγγυοι, ενωμένοι, οργανωμένοι, ταξικά αταλάντευτοι.

Έχουμε χρέος, στην τιμή μας, στην τάξη μας, στα αδέρφια μας στο ξενοδοχείο, στο εργοστάσιο, στην οικοδομή, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο Πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στη δουλειά, να μπούμε μπροστά, να βγούμε στους δρόμους, να γίνουμε ποτάμι, μαχητές της αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής, «στρατιώτες» ενός αγώνα με πυξίδα και νόμο το δίκιο του εργάτη, ενός αγώνα από τον οποίο το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι τις αλυσίδες μας, από τον οποίο έχουμε να κερδίσουμε τα πάντα!"

Στην απεργιακή συγκέντρωση ξεχώρισαν τα μπλοκ των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, των Φοιτητών ενώ συμμετείχαν με το πανό τους και οι Ναυτεργάτες που δίνουν ένα μεγάλο απεργιακό αγώνα με νέα 48ωρη απεργία για τις 18 & 19 του Μάη.
Η πορεία κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο όπου και πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Κέρκυρας σχετικά με τους συμβασιούχους του Δήμου και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. 
Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί σε νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Μάη στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ