9 Ιουν 2017

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη κατέλαβαν το εργοστάσιο

        


Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΕΛΒΟ προχώρησαν από το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της επιχείρησης με στόχο να ματαιωθεί η συνεδρίαση του Μετοχικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για στις 3.30 το μεσημέρι.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η αλλαγή της έδρας της ΕΛΒΟ και απαλλαγή του ΔΣ της εταιρείας δηλαδή του εκκαθαριστή για παρελθούσες χρήσεις που δρομολογεί αρνητικές εξελίξεις διευκολύνοντας την ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της περιουσίας.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΛΒΟ, επιταχύνει την πορεία εκποίησης και διάλυσης της επιχείρησης, που έχουν χαράξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μαζί με την τρόικα.
Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι εκβιάζονται να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, στην ιδιωτικοποίηση ή στο κλείσιμο. Το 86% των μετοχών της ΕΛΒΟ, τα τελευταία χρόνια, έχει επανέλθει στο κράτος και το 2014 τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
Το πωλητήριο περιλαμβάνει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, που αποκτήθηκαν από το μόχθο και τον ιδρώτα της εργατικής τάξης της χώρας μας, από τις οικοπεδικές εκτάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, μέχρι το εμπορικό σήμα της ΕΛΒΟ, σχέδια, άδειες και πατέντες που έχει κατοχυρώσει η εταιρεία. Η ιδιωτικοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ