25 Σεπ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ 150%!!!


            
Προκλητική και απαράδεκτη είναι η απόφαση που πάρθηκε από το Σύνδεσμο Καθαριότητας την περασμένη Δευτέρα για αύξηση μαμούθ των τελών καθαριότητας από 22 σε 56 ευρώ, δηλαδή αύξηση πάνω από 150%.
            Μέσα σε μια κατάσταση τρομακτικής μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων με τους φόρους και τα χαράτσια να παραμονεύουν στο τέλος κάθε μήνα η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι αυτή η λύση είναι μονόδρομος για να λειτουργήσει ο περίφημος δεματοποιητής την ίδια ώρα που στρώνουν το έδαφος για τη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Το νέο αυτό χαράτσι προορίζεται για τον ιδιώτη που θα αναλάβει τη λειτουργία δεματοποιητή και τη μεταφορά των δεμάτων... Ζεστό χρήμα σε επιχειρηματίες για μία υποχρέωση του κράτους. Στόχος τους είναι η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας αφού στον καπιταλισμό όλα, ακόμα και τα σκουπίδια, είναι εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου, πάντα σε βάρος του λαού.
            Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία στο Δήμο Κέρκυρας, ως κομμάτι της τοπικής διοίκησης, αποτελεί το μακρύ χέρι και το πολυεργαλείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την υλοποίηση των κατευθύνσεων των μνημονίων σε τοπικό επίπεδο.
            Επιβαρύνει συνεχώς τις λαϊκές οικογένειες με φόρους για τα απορρίμματα, για το νερό (σχεδιάζεται νέα μεγάλη αύξηση με βάση οδηγία της ΕΕ), τους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία με στόχο την εξοικονόμηση πόρων του κεντρικού κράτους έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για επενδυτικά πρόγραμμα, φοροαπαλλαγές κλπ. Να ποια είναι η ανάπτυξη που ήρθαν να εξαγγείλουν ο Πρωθυπουργός και οι καπιταλιστές του ΣΕΤΕ στο νησί μας τις τελευταίες μέρες με τη Δημοτική Αρχή βέβαια να πιάνει πάντα πρώτο τραπέζι πίστα.   
            Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί του εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους ανέργους να μη δεχθούν το νέο αυτό φόρο. Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν την απόφαση του συνδέσμου καθαριότητας με μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα. Να απαιτήσουν οριστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών, με νέα χωροθέτηση και ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μακριά από τον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και τον παράνομο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.   
ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

21/09/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ