10 Σεπ 2017

«Δεν φτάνει ρε αχάριστοι που σας δίνω δουλειά»!

       


Ένα χαμένο κορμί εργολάβος, που πριν λίγο καιρό στην εργολαβία του έπεσε νεκρός ένας ανειδίκευτος εργάτης καταπλακωμένος από ένα μηχάνημα που δεν είχε ούτε άδεια να κινείται, ούτε άδεια να υπάρχει στον χώρο που έγινε το ατύχημα, πιέζει την οικογένεια του σκοτωμένου να μην κάνει μηνύσεις τάζοντας δουλειά στα μέλη της για μέχρι την Δευτέρα Παρουσία! Η οικογένεια δεν λέει να ενδώσει στις πιέσεις για δύο λόγους! Ο ένας λόγος είναι ότι αποτελεί ανηθικότητα και προσβολή στον νεκρό η, τρόπον τινά, αποδοχή της δωροδοκίας. Ο άλλος λόγος είναι ότι στις εργολαβίες του συγκεκριμένου εργολάβου οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες κι έτσι η δουλειά στον συγκεκριμένο εργολάβο είναι δώρον άδωρον!
Αυτό το χαμένο κορμί ο εργολάβος πριν λίγες ημέρες μάζεψε τους εργαζόμενούς του που διαμαρτύρονταν γιατί τους έχει έξι μήνες απλήρωτους! Κάτω από άλλες συνθήκες και με βάση τον διάλογο που ακολούθησε η μάζωξη αυτή του εργολάβου θα μπορούσε να είναι ένα φοβερό θεατρικό δρώμενο αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια που κατά πάσα πιθανότητα βιώνουν οι εργαζόμενοι στην πλειονότητα των εργολάβων! Απευθύνθηκε λοιπόν ο εργολάβος σ’ αυτήν την μάζωξη με την σειρά σε όλους τους εργαζόμενους ξεχωριστά ρωτώντας τους όταν πήγαν και τον βρήκαν τι του ζήτησαν. «Δουλειά ζήτησα», απάντησε ο κάθε εργαζόμενός του που ρωτήθηκε! Ο εργολάβος ξαναρώτησε: «Λεφτά μου ζήτησες;»! «Όχι» απάντησαν οι εργαζόμενοι! Ο εργολάβος έκλεισε αυτήν την κουβέντα με θριαμβικό τόνο:
– Δηλαδή όταν ήρθατε και με βρήκατε μου ζητήσατε δουλειά, σας είπα ότι θα σας δώσω και σας έδωσα! Μου ζητήσατε όταν ήρθατε λεφτά και σας είπα ότι θα σας τα δώσω;! Δηλαδή δεν φτάνει ρε αχάριστοι που σας δίνω δουλειά, θέλετε και λεφτά;!
Τους κατατρόπωσε ο εργολάβος! Πήραν τα μούτρα τους και έφυγαν οι εργαζόμενοι γιατί σαν να είχε δίκιο ο εργολάβος αφού όταν του είχαν ζητήσει δουλειά είχαν ξεχάσει να του ζητήσουν και λεφτά!!!
Πρώτη φορά Αριστερά και οι εργολάβοι τολμούν και ξεστομίζουν πράγματα που δεν είχαν τολμήσει να τα ξεστομίσουν ούτε με την Δεξιά, ούτε με την Χούντα!

Μαυρομάτης

1 σχόλιο:

  1. Η σαπίλα της εργοδοσίας πήγαινε πάντα χέρι-χέρι με τη σαπίλα της αστικής διακυβέρνησης. Ανέκαθεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

TOP READ