11 Σεπ 2017

Εάν δεν πάρουν το σπίτι του διπλανού που χρωστάει θα πάρουν το δικό μου που δεν χρωστάω!

       


Έτσι απάντησε ένα παλιοτόμαρο δημοσιογράφος σ’ έναν άλλον δημοσιογράφο που κάνουν μαζί εκπομπή. Οι τράπεζες πρέπει να πάρουν το σπίτι αυτών που χρωστάνε για να μην πάρουν το σπίτι αυτών που δεν χρωστάνε. Άλλωστε αυτοί που χρωστάνε έβαλαν την υπογραφή τους σε συμβόλαια τα οποία δεν τηρούν! Τι κι αν τον ρώτησε ο συνάδελφός του εάν αυτοί που χρωστάνε έβαλαν την υπογραφή τους στην δημιουργία της κρίσης και της καταστροφής που υπέστησαν, είτε χάνοντας την δουλειά τους είτε κλείνοντας τα μαγαζιά τους! Τίποτα εκείνος! Η επιχειρηματολογία του όλη γύρω από το γεγονός ότι πρέπει να πάρουν τα σπίτια αυτών που χρωστούν για να μην πάρουν τα σπίτια αυτών που δεν χρωστούν!
Δεν θα επιχειρηματολογήσουμε ξανά για το γιατί οι λαϊκές κατοικίες έχουν πληρωθεί και ξαναπληρωθεί από τον λαό! Δεν θα επιχειρηματολογήσουμε για το γιατί αυτή η κρίση είναι κρίση του συστήματος και όχι του λαού! Δεν θα επιχειρηματολογήσουμε ξανά για το γιατί αυτοί που τα φάγανε είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές κι όχι ο λαός! Δεν θα επιχειρηματολογήσουμε για το πώς οι πλουτοκράτες πίνουν το αίμα και τρώνε τις σάρκες του λαού, για το πώς ο λαός παράγει τον πλούτο και μένει πεινασμένος ενώ τα παράσιτα οι πλουτοκράτες τρώνε με δέκα μασέλες τον πλούτο που ο λαός παράγει! Δεν θα ασχοληθούμε με όλα αυτά!
Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ασχοληθούμε με τίποτα! Θα πούμε μόνο δύο κουβέντες σ’ αυτό το τσογλάνι και σε όσα άλλα τσογλάνια προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον των εξαθλιωμένων στρέφοντας εναντίον τους τους λιγότερο εξαθλιωμένους με το ψευδοδίλλημα ότι εάν δεν παρθούν οι κατοικίες αυτών που χρωστούν θα παρθούν και οι κατοικίες αυτών που δεν χρωστούν! Θα απαντήσουμε σε αυτό το σκουλήκι που επιβιώνει έρποντας και γλύφοντας ότι εμείς για την κατοικία και το παιδί του διπλανού δεν χαλαλίζουμε την δική μας κατοικία! Χαλαλίζουμε και την ζωή μας ακόμη! Μπαίνουμε μπροστά για τον διπλανό και το παιδί του! Έτσι έκαναν και οι πρόγονοί μας και εμείς δεν θα φανούμε κατώτεροι από εκείνους! Ναι, εμείς δίνουμε και τη ζωή μας για τον διπλανό που πίστεψε αυτούς τους παλιοαπατεώνες και τους έδωσε εξουσία για να τον αποτελειώσουν πιο εύκολα από τους προηγούμενους! Εμείς δεν θα ξαναρίξουμε τον κόσμο στα τέσσερα αποδεχόμενοι τα ψευτοδιλλήματα που επαναφέρουν τον νόμο της ζούγκλας!
Ακούς λεχρίτη παπαγαλάκι με τα ψευτοδιλλήματά σου! Εμείς δίνουμε και την ζωή μας για τον διπλανό ρουφιάνε της πλουτοκρατίας και της εργοδοσίας! Για εμάς το ένας για όλους και όλοι για έναν δεν είναι ένα απλό σύνθημα! Τρόπος ζωής είναι! Για εμάς δεν υπάρχει φιλανθρωπία και ελεημοσύνη! Αγάπη, φιλία και αλληλεγγύη υπάρχει!

Ραφαήλ Βασιλειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ