6 Δεκ 2017

Κάθε 10 λεπτά πεθαίνει ένα παιδί! – Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την Υεμένη


Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τις συνέπειες από τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της κατά της Υεμένης.
Συγκλονίζουν τα στοιχεία του ΟΗΕ που παραθέτει σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών FISE, μέλος της ΠΣΟ, που καταδικάζει τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της κατά της Υεμένης, σ’ ένα πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για την κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή, με την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει από το Μάρτη του 2017 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με καταστροφικές συνέπειες για το λαό και κυρίως για τα παιδιά της Υεμένης.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, που αναφέρονται στην ανακοίνωση, ο πόλεμος «έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 50.600. Χιλιάδες σχολεία και κέντρα Υγείας έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί πλήρως. Δύο εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Υπολογίζεται ότι κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν, υπάρχουν όμως φόβοι ότι μπορεί να εκδηλωθεί στην Υεμένη “ο μεγαλύτερος λιμός” των τελευταίων δεκαετιών. Οι συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και το μερικό αλλά εξίσου καταστροφικό αεροπορικό, χερσαίο και θαλάσσιο εμπάργκο που επέβαλε στο λαό της Υεμένης η Σαουδική Αραβία με τους σύμμαχους της, δυσχεραίνουν την αποστολή κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών FISE καλεί τα Συνδικάτα σε όλο τον κόσμο να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη και τον αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων. Σήμερα είναι η Υεμένη και αύριο άλλες χώρες με γεωπολιτική και στρατηγική σημασία. Απευθύνεται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, ΠΣΟ, να αγκαλιάσει την καμπάνια στήριξης των παιδιών στην Υεμένη. Ορίζει την 20η Δεκέμβρη 2017 ως μέρα στην οποία από κοινού Συνδικάτα των εργαζομένων και Συνδικάτα εκπαιδευτικών θα καταθέσουν ψηφίσματα καταδίκης στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ή σε αντίστοιχες υπηρεσίες στη χώρα τους.
Απαιτούμε τον τερματισμό των δολοφονικών επιθέσεων. Την άρση των αποκλεισμών. Την ειρήνη στην περιοχή τόσο της Υεμένης όσο και των γύρω περιοχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ