5 Ιαν 2018

Το κρυφτούλι και ο λύκος στη γωνία






Τα αστικά κόμματα ψάχνουν και πάλι να βρουν φόρμουλα εξαπάτησης του λαού για να δικαιολογήσουν την θέση τους για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα Σκόπια, γιατί το υποβαθμίζουν ως ζήτημα ονοματοδοσίας, ενώ η ουσία και η αιτία του προβλήματος είναι η κρατική αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων και η επίσημη πολιτική αμφισβήτησης συνόρων από την άρχουσα τάξης της γείτονος. 

Η υποβάθμιση του προβλήματος και η ανάδειξη του ως ζήτημα μόνο ονοματοδοσίας από τα αστικά κόμματα οφείλεται στο ότι :

1) τα κόμματα αυτά είναι συνυπεύθυνα για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και επομένως συνυπεύθυνα σε μεγάλο βαθμό για την δημιουργία του κρατιδίου.
2) δεν θέλουν να υψώσουν τον πήχη στην πραγματική διάσταση του προβλήματος και περιορίζονται μόνο στην ονοματοδοσία και όχι στην ουσία και την αιτία του για να μην δυσαρεστήσουν τους "σύμμαχους" στο ΝΑΤΟ.
3) δεν θέλουν να στερήσουν από τους ντόπιους καπιταλιστές την δυνατότητα συμμετοχής στο πλιάτσικο της περιοχής με την ληστρική εξαγωγή επιχειρηματικών κεφαλαίων που έχουν κάνει στα Σκόπια, στερώντας οικονομικούς πόρους από τον ελληνικό λαό που έχει παράγει αυτόν τον πλούτο.
Η όποια αποσπασματική λύση ονοματοδοσίας δοθεί χωρίς να συνοδεύεται από έμπρακτες εγγυήσεις με απαλοιφή της κρατικής αλυτρωτικής προπαγάνδας από τα επίσημα κείμενα και χωρίς να συνοδεύεται από επίσημη δέσμευση σεβασμού των συνόρων, θα είναι για το θεαθήναι και θα επιδεινώσει το πρόβλημα στο μέλλον. Μια τέτοια "λύση" επιδιώκουν για να ικανοποιήσουν την ήδη υποβαθμισμένη απαίτηση του εσωτερικού ακροατηρίου των ψηφοφόρων τους. Αυτή η "λύση" θα είναι για το ξεκάρφωμα τους από την ανεύθυνη και επιπόλαιη τακτική τους να στρουθοκαμηλίζουν από την ουσία των εθνικών ζητημάτων προκειμένου να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των ντόπιων και ξένων αφεντικών τους.
Επομένως αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη και όσοι από τους απλούς πολίτες εγκλωβίζονται στην τακτική της ονοματοδοσίας των αστικών κομμάτων, αφήνοντας την ουσία του προβλήματος απέξω. Η επανάληψη χαζοχαρούμενων συλλαλητηρίων που περιορίζονται στην ονοματοδοσία και δεν αναγνωρίζουν την ολοκληρωμένη και φερέγγυα πρόταση του ΚΚΕ, στην πραγματικότητα αθωώνει την βρώμικη πολιτική των αστικών κομμάτων στο θέμα αυτό.
Ευάγγελος Δανέζης 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ