30 Μαρ 2018

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε σε 57 χώρες



Οι κατασχεμένες ποσότητες κρέατος πηθίκου που κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ του Βελγίου (πηγή: Interpol)Οι κατασχεμένες ποσότητες κρέατος πηθίκου που κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ του Βελγίου (πηγή: Interpol)
Τρομακτικά ευρήματα, απέφερε, μέχρι στιγμής, η επιχείρηση που πραγματοποιούν από κοινού Interpol και Europol σε 57 χώρες, με επίκεντρο τα τρόφιμα.
Συγκεκριμένα κατά την επιχείρηση, οποία έχει την κωδική ονομασία «Opson V» κατασχέθηκαν περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων, μεταξύ των οποίων: εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό, αλλά και κρέας πιθήκου!
Χαρακτηριστικά στο Χαρτούμ κατασχέθηκαν σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα. Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές, «βαμμένες» με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας), για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση.
Ακόμη πολλά κιλά κρέατος πιθήκου βρέθηκαν στα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ στο Βέλγιο, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες. Στην Ινδονησία κατασχέθηκαν 70 κιλά από εντόσθια κοτόπουλων, διατηρημένων στη φορμόλη, η οποία απαγορεύεται στα τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ