9 Μαΐ 2018

Φασιστική έφοδος των υπηρεσιών ασφαλείας στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας-Καταδικάζει το ΚΚΕ

Άλλη μια φασιστική πρόκληση από την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουκρανίας, που ξαμόλησε τις Υπηρεσίες ασφαλείας για έφοδο στα γραφεία καθώς και σε σπίτια στελεχών του ΚΚ Ουκρανίας, το οποίο γνωρίζει εδώ και χρόνια απηνείς διώξεις από τις αρχές. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο στα γραφεία του κόμματος, ενώ από τους συνεργάτες του κόμματος που βρίσκονταν εντός των γραφείων πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να αποτρέψουν τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους.
Μεταξύ άλλων, έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του γενικού γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας Πιοτρ Σιμονιένκο καθώς και στην οικία του γραμματέα της κομμουνιστικής νεολαίας Ουκρανίας Μιχαήλ Κονονόβιτς στο Κίεβο.
Οι έφοδοι δικαιολογήθηκαν από την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας με το γνώριμο επιχείρημα περί “ρωσικού δακτύλου”, κατηγορώντας το Ουκρανικό ΚΚ για εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές ενέργειες κατάληψης της εξουσίας, μέσω διοργάνωσης διαδηλώσεων αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης υπό ρωσική καθοδήγηση και χρηματοδότηση.
Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί κομμουνιστές ξεσκεπάζουν τα πραγματικά αίτια της νέας αυτής δίωξης, που δεν είναι παρά η πρόθεση ακύρωσης των εκδηλώσεων της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών αύριο 9 Μάη, από μια κυβέρνηση στην οποία ο “φασισμός κι ο ναζισμός έχουν αναχθεί σε κρατική πολιτική”.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του ΚΚΕ, που εξέδωσε ανακοίνωση έντονης καταδίκης των πρακτικών του ακροδεξιού καθεστώτος της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας την στήριξη της τελευταίας από το πλέγμα ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ:
«Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που εντάσσεται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, το όργιο διώξεων και καταστολής που έχει εξαπολύσει σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας η αντιδραστική κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται και από φασιστικές δυνάμεις και απολαμβάνει τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Συνιστά, δε, πρόκληση το ότι η εισβολή στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας οργανώθηκε την παραμονή της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, της συντριβής του ναζισμού – φασισμού.
Σε πείσμα όλων όσοι επιχειρούν να παραχαράξουν την Ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί, κυρίως οι νεότερες γενιές, ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει, η ιστορική αλήθεια θα λάμψει. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας».
Από την εισβολή στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ