29 Μαΐ 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ-Η μεγαλοεργοδοσία του «Ikos Dassia» θα πάρει απάντηση στην απεργία στις 30 Μάη



Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Τη μεγαλοεργοδοσία του ξενοδοχείου «Ikos Dassia», που προσπάθησε να εμποδίσει την ενημέρωση των εργαζόμενων για την απεργία της 30ής Μάη από μέλη της διοίκησής του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «ο διευθυντής του ξενοδοχείου απαίτησε από τους συναδέλφους να μείνουν στην τραπεζαρία του προσωπικού και κάλεσε την αστυνομία, σε μία προσπάθεια να παρεμποδίσει τα μέλη της διοίκησης να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους και να τα τρομοκρατήσει».
«Η ενέργεια αυτή έχει ως στόχο να εκφοβίσει τους ίδιους τους εργαζόμενους, να τους κάνει να σκύψουν το κεφάλι, για να αυγατίζει τα υπερκέρδη του ανενόχλητο το μεγάλο αφεντικό», τονίζει ο Σύνδεσμος. «Η στάση αυτή της μεγαλοεργοδοσίας είναι ενδεικτική των εργασιακών συνθηκών γαλέρας που επικρατούν και στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο. Δεν είναι τυχαίο που συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, μην αντέχοντας τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο "Ikos Dassia", παραιτούνται από τις πρώτες κιόλας μέρες που άνοιξε το ξενοδοχείο και ήδη ο αριθμός τους ανέρχεται σε πολλές δεκάδες, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις από συναδέλφισσες καμαριέρες που κατέληξαν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα στο νοσοκομείο!
Αυτό είναι το "διαμάντι" και το πολυδιαφημισμένο "κόσμημα" του νησιού μας! Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη", την οποία διαλαλεί η κυβέρνηση σε όλη τη χώρα, αυτή είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα", η "εθνική στρατηγική" και η "ανταγωνιστικότητα", στην οποία υποκλίνονται όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, που υποκλίνεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας... Αυτό είναι το περιεχόμενο της "κοινωνικής τους συμμαχίας", για να τσαλαπατήσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους!
Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι αυτή η "ανάπτυξη", ποιος ωφελείται από αυτήν και το "Ikos Dassia" είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα! Πακτωλός χρημάτων στη μεγαλοεργοδοσία, συνθήκες Νταχάου και μισθοί πείνας για τους εργαζόμενους!
Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους συνάδελφους του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους! Η πρόκληση αυτή δεν είναι πρόκληση μόνο απέναντί τους, αλλά απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους! Θα πάρουν λοιπόν απάντηση από όλους μας και η απάντηση αυτή θα είναι σκληρή!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό του νησιού μας να συμμετέχει στην απεργία στις 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο Σαρόκο, βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ