6 Ιουλ 2018

ΟΧΙ στα ξεχειλωμένα ωράρια, ΟΧΙ στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας



Τα μεγάλα αφεντικά προστάζουν και αμέσως το πολιτικό τους προσωπικό τόσο σε κεντρικό επίπεδο (όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) όσο και σε τοπικό, τρέχουν να υλοποιήσουν τις εντολές τους με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους, με στόχο την «ανάπτυξή» τους.
Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει άλλη μία απόφαση της Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) στο ζήτημα της περαιτέρω ελαστικοποίησης των ωραρίων, της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων. Για άλλη μία φορά η Περιφερειακή Αρχή έβγαλε απόφαση (27/4/2018, αρ. πρωτ. 29852 /11943, ΑΔΑ: Ω7Σ47ΛΕ-ΗΙΞ) με την οποία θεσμοθετεί και στην Κέρκυρα την κατάργηση της αργίας της Κυριακής από τον Μάη μέχρι και τις 30/11/2018 και ορίζει τα ωράρια λειτουργίας για την περίοδο αυτή από τις 8:30 μέχρι στις 24:00!!! Βεβαίως, για να μπορέσει να χρυσώσει το χάπι, ώστε να προχωρήσει στο μέλλον σε πλήρη κατάργηση της αργίας και να απελευθερώσει πλήρως τα ωράρια, η απόφαση αυτή περιλαμβάνει όρους, όπως ότι αφορά καταστήματα τροφίμων (και σούπερ μάρκετ) και τουριστικά καταστήματα κάτω των 150 m2, ότι δεν θα δουλεύουν εργαζόμενοι κ.λπ. Αντίστοιχη απόφαση υπάρχει και για το Αργοστόλι (14/5/2018, αρ. πρωτ. 10148/ 42006, ΑΔΑ: ΩΣ8Ε7ΛΕ-ΚΡΝ) στην οποία μάλιστα δεν υπάρχει ο όρος που αφορά καταστήματα κάτω των 150m2! Να σημειωθεί πως η απόφαση που αφορά την Κέρκυρα έχει την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου του νησιού μας (όπως αναφέρεται και στην σχετική απόφαση), που κατά τα’ άλλα είναι ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής…
Ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις φέρει και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, καθώς μπορεί στα λόγια να εναντιώνεται στην απόφαση αυτή, στην πράξη όμως οι άνθρωποί της, όπως η υπεύθυνη του καταστήματος Marks and Spencer Κέρκυρας, αντιπρόσωπος στο ΕΚΚ από την πλευρά της πλειοψηφίας, πρωτοστατεί στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής... Παράλληλα, η ξεπουλημένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, της οποία ο πρόεδρος είναι εργοδότης (!!!), όλο το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζε τους εργαζόμενους για το θέμα, παραπέμποντας τα πάντα σε δικαστικές αποφάσεις, χωρίς να οργανώνει διεκδικήσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας στην ουσία την αναμονή που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση…  
Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης εφαρμόζεται από την περασμένη χρονιά, «πιλοτικά», με προοπτική να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η λειτουργία όλων των καταστημάτων όλες τις Κυριακές από τον Μάη μέχρι τον Νοέμβρη!
Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πως όλοι οι παραπάνω προωθούν την ίδια πολιτική, όπως ο φασίστας  Αυστριακός Πρωθυπουργός Σεμπάστιαν Κούρτς, ο οποίος αφού πρώτα στράφηκε εναντία σε πρόσφυγες και μετανάστες για τα συμφέροντα των αυστριακών μονοπωλίων, τώρα στρέφεται και ενάντια στους Αυστριακούς εργαζόμενους θεσπίζοντας μόλις χθες (Πέμπτη 5/7/2018) την αύξηση των ωρών εργασίας από 8 σε 12 ημερισίως-60 εβδομαδιαία! Και όλα αυτά χωρίς μνημόνια και κρίση αλλά γιατί το προστάζουν τα μεγάλα αφεντικά!!!
Και μπορεί όλα αυτά να θυμίζουν τέλη 19ου αιώνα, κι όμως, ζούμε στο 2018, στην φάση της «ανάπτυξης» και της «επιστροφής στην κανονικότητα» των μεταμνημονιακών μνημονίων!!!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο…
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία τους, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση. Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, οι άνεργοι στον κλάδο μας είναι χιλιάδες, χιλιάδες επίσης είναι και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, προγράμματα που προσφέρουν τσάμπα δουλειά στα αφεντικά. Φυσικά δεν αυξήθηκε ούτε ο τζίρος των καταστημάτων αφού πελάτες είμαστε όλοι εμείς  οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας. Όλα για τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών!
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών την οποία εφαρμόζουν πιστά η συγκυβέρνηση και οι πολυεθνικές. Στόχος της είναι παράλληλα ο στραγγαλισμός των μικρομάγαζων και των αυτοαπασχολούμενων για να μαζευτεί η αγορά σε λίγα χέρια.

Δεν μένουμε λοιπόν με σταυρωμένα τα χέρια! Μπορούμε να τα αντιπαλέψουμε όλα αυτά! Το Σωματείο μας ήδη έχει κατακτήσεις και σε αυτό το ζήτημα (λευκή νύχτα 2017, Lidl, Δήμητρα, Diellas, Καζιάνης κ.λπ.) Όμως αυτές δεν φτάνουν. Μέσα από τον αγώνα ολοένα και περισσότερων εργαζόμενων, με ταξικό προσανατολισμό, μπορούμε να μετρήσουμε πολλές περισσότερες κατακτήσεις. Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, περνάμε στην αντεπίθεση!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στο εμπόριο την Κυριακή 15 Ιούλη, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Γεωργάκη, για την υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής, την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής!


Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
Web: http://sidypker.blogspot.gr
FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon
Τηλ.: 6978404989

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ