8 Σεπ 2018

“Να τουφεκιστούν όλοι οι αριστεροί” ζήτησε ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος Μπολσονάρο στη Βραζιλία

Αν κι έχει ονομαστεί “Τραμπ της Βραζιλίας”, ο πιο σωστός χαρακτηρισμός για τον Ζαΐρ Μπολσονάρο, προεδρικό υποψήφιο στις επικείμενες εκλογές στη Βραζιλία είναι εκείνος του φασιστά. Χαρακτηρισμό που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πριν λίγες μέρες, όταν στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης άρπαξε έναν τρίποδα και μιμούμενος την κίνηση του πυροβολισμού δήλωσε πως “‘Ολοι οι οι αριστεροί πρέπει να τουφεκιστούν”. Στη συνέχεια ο υποψήφιος, που στις δημοσκοπήσεις έρχεται δεύτερος μετά τον πρώην πρόεδρο Λούλα, πρόσθεσε: “Αφού τους αρέσει τόσο η Βενεζουέλα, γιατί δεν πάνε εκεί; Μα δεν έχουν ούτε μορταδέλα, θα φάνε μόνο χόρτα.” Και πού να μάθει και για το χαρτί υγείας δηλαδή.
Μια σειρά προσωπικοτήτων, αλλά και το Εργατικό Κόμμα του Λούλα κατέθεσαν μήνυση κατά του Μπολσονάρο, εκδίδοντας ανακοίνωση κατά της “εκστρατείας μίσους” του υποψηφίου που ανήκει στο Φιλελεύθερο Κοινωνικό κόμμα. Ο Μπολσονάρο έχει βασίσει το σύνολο της εκστρατείας του στο ρατσισμό και την ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ και προσωπικά τον πρόεδρο Τραμπ. Θερμός υπερασπιστής της στρατιωτικής δικτατορίας της Βραζιλίας (1964 -1985), έχει δηλώσει πως αν κερδίσει θα κλείσει την πρεσβεία της Παλαιστίνης στη Βραζιλία και επίσης πως θα προχωρήσει σε αποχώρηση της χώρας από τον ΟΗΕ, ο οποίος κατά τον ίδιο ακολουθεί “αντι-ισραηλινή” πολιτική.
Y.Γ Όπως έγινε γνωστό, ο Μπολσονάρο σήμερα το πρωί δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι 12 εκατοστών στη διάρκεια συγκέντρωσης και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι θα χρειαστούν πιθανόν βδομάδες για την ανάρρωσή του. Ο δράστης που συνελήφθηκε επιτόπου δήλωσε πως βρισκόταν σε “αποστολή από το Θεό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ