24 Νοε 2018

Αλέκα Παπαρήγα: “Όχι στις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα”

Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε χτες στην Καρδίτσα, στην πολιτική συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης, βάζοντας μεταξύ άλλων τη θέση του κόμματος για το ζήτημα τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα Άγραφα.
«Το ΚΚΕ είναι μαζί σας στην εναντίωσή σας να υλοποιηθεί η απόφαση της Ρ.Α.Ε. να χορηγήσει 21 άδειες στην περιοχή των Αγράφων, σε ιδιωτικά επιχειρησιακά συμφέροντα για εγκατάσταση ανεμογεννητριών», προσθέτοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους και πως η αιολική ενέργεια γίνεται όχημα για την επίθεση στο περιβάλλον, αφού ο “επενδυτικός φορέας” δε δίνει δεκάρα για αυτό.
Σε άλλα σημεία είπε ότι οι αγώνες που γίνονται δεν πρέπει να είναι επανάληψη των χτεσινών, αλλά να περάσουν σε ανώτερη βαθμίδα, για να υπάρχει αποτελεσματικότητα και προπαντός προοπτική, φέρνοντας ως παράδειγμα τους αγροτικούς αγώνες. Ενώ αναφέρθηκε στο στόχο του αστικού πολιτικού συστήματος να αναδειχτεί στις επόμενες εκλογές μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα υπηρετεί απρόσκοπτα την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο.
Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία.
Βίντεο και πληροφορίες από Karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ