30 Ιαν 2019

Θανάσης Παφίλης κατά Παπαδημούλη: “Ο Χαρίλαος θα σηκωθεί από τον τάφο του με όσα ακούει”

 (VIDEO)

Ο ρόλος του Παπαδημούλη στη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι γνωστός και συνεχίστηκε και στη χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ “Δεύτερη Ματιά” με την Κατερίνα Ακριβοπούλου και τον Σωτήρη Καψώχα. Μόνος σε απόλυτα φιλικό δημοσιογραφικό περιβάλλον, ο ευρωβουλευτής του Σύριζα νόμιζε πως θα μπορούσε να αναμασήσει χωρίς αντίλογο την τελευταία συριζαϊκή φάμπρικα με την επίκληση του Χαρίλαου Φλωράκη και όσα τάχα “διαφορετικά” έλεγε για το Μακεδονικό σε σχέση με το ΚΚΕ σήμερα.
Λογάριαζε όμως χωρίς την τηλεφωνική παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, που μέσα στα ελάχιστα λεπτά που του παραχωρήθηκαν από τη δημόσια συχνότητα, στην οποία με τόση άνεση χρόνου μπορούσε να λασπολογεί το μεγαλοστέλεχος του Σύριζα, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπενθύμισε τη στάση του Συνασπισμού (όχι φυσικά του ενιαίου, όπως εντελώς κουτοπόνηρα έκανε πως “δε θυμόταν” η Κ. Ακριβοπούλου) και του “πατριάρχη του οπορτουνισμού” όπως τον χαρακτήρισε Λεωνίδα Κύρκο, που μιλούσε για Λακεδαιμόνιους κι κόμμα “εκτός εθνικού κορμού και στα όρια της νομιμότητας” στα εθνικιστικά συλλαλητήρια με σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”. Όσο για τον όψιμο πόνο για το Χαρίλαο, ο βουλευτής του κόμματος κάλεσε τον Δημ. Παπαδημ. “να μη φωνάζει γιατί ο Χαρίλαος θα σηκωθεί από τον τάφο του με όσα ακούει”. Υπογράμμισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε σε σχέση με όσα έλεγε ο Φλωράκης, πως μόνο το ΚΚΕ τόνιζε πως το όνομα δεν είναι το πρωτεύουν και μπορεί να λυθεί με γεωγραφικό προσδιορισμό και βασικό πρόβλημα είναι η νατοϊκή παρέμβαση στα Βαλκάνια. Όπως επίσης από τότε μιλούσε για τα αλυτρωτικά ζητήματα που θέτει ο όρος “μακεδονική γλώσσα” και “μακεδονική εθνότητα”, χωρίς να έχει αντίρρηση για τους όρους “σλαβομακεδονική” ή και “βορειομακεδονική” εθνότητα και γλώσσα.

Τέλος, αποστόμωσε για τα καλά το κυβερνητικό αφήγημα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κόμμα που είναι ή θέλει να λέγεται αριστερό και να είναι με το ΝΑΤΟ, όπως ο Σύριζα, ο καλύτερος αγγελιοφόρος της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας στα Βαλκάνια.

Με πληροφορίες από rovespieros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ