30 Ιαν 2019

Ο #TsirakiU.S.A. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ?!!


Επικίνδυνη η συσχέτιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με το Κυπριακό από τον Αλ. Τσίπρα
Για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη,*** το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει: 
«Οι δηλώσεις Τσίπρα από την Κύπρο, με τις οποίες συσχέτισε τη Συμφωνία των Πρεσπών με το Κυπριακό, είναι πάρα πολύ επικίνδυνες, αφού στην ουσία παραπέμπουν ευθέως σε πιο ενεργή παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις, όπως ακριβώς έγινε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες τον κυπριακό λαό, καθώς δεν είναι δυνατόν αυτοί, που υπέθαλψαν την τουρκική εισβολή και ανέχονται εδώ και 45 χρόνια την τουρκική κατοχή, να είναι παράγοντες μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει και η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας διαιωνίζεται, επίσης, το πρόβλημα κι αναζητείται διχοτομική λύση».
***
Στον ...«αυτόματο πιλότο» των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών διευθετήσεων εντάσσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το Κυπριακό, όπως φρόντισε να επιβεβαιώσει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη.

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορικό βήμα» τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπηρετεί τα ευρωατλαντικά συμφέροντα, «όχι μόνο διότι επιλύσαμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για τα εθνικά μας συμφέροντα μια διένεξη δεκαετιών, αλλά κυρίως διότι ενισχύουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στη διεθνή κοινή γνώμη και στον διεθνή παράγοντα».

Μάλιστα, εκτίμησε πως αυτή η «ενίσχυση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας» μπορεί να βοηθήσει και την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.
«Όταν μια χώρα έχει ως βασικό όπλο το διεθνές δίκαιο και αποδεικνύει, στη βάση του διεθνούς δικαίου ότι μπορεί να επιδεικνύει την ωριμότητα έντιμων συμβιβασμών, έχει την έξωθεν μαρτυρία ότι στα μεγάλα ζητήματα τα οποία έχει μπροστά της αυτή είναι που θέλει λύση. Άλλοι είναι που δεν θέλουν ή την αποφεύγουν», πρόσθεσε, καμαρώνοντας για τα εύσημα των αμερικανοΝΑΤΟικών και για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σύμφωνα με τον Ν. Αναστασιάδη, η συζήτηση αφορούσε τον «συντονισμό ενεργειών» ενόψει της νέας επίσκεψης στην Κύπρο της απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ και της συνάντησης Τσίπρα - Ερντογάν την ερχόμενη βδομάδα
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ