18 Ιαν 2019

“Τι να κάνουμε; Στην ΕΕ είμαστε, στη στρούγκα του ΝΑΤΟ είμαστε”! Ε, να τελειώνει αυτή η ιστορία…

Μιλώντας στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έθεσε το πάγιο αίτημα για μονιμοποίηση 30.000 αναπληρωματικών, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά βλέπουν να πετιούνται ουσιαστικά κατά χιλιάδες εκτός εκπαίδευσης, με το νέο νόμο που φέρνει η κυβέρνηση, μίλησε για το “εμπόριο ελπίδας” που κάνει η τελευταία με την κατάσταση χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών… Και όταν ο Γαβρόγλου άρχισε τις… Πασοκιές για λαϊκισμούς και ουτοπικά αιτήματ, ξεσπάθωσε ενάντια στο αφ’ υψηλού υφάκι του τελευταίου.
Ακολουθούν το βίντεο της δευτερολογίας και μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα…
Αυτό το αθώο, ξέρετε, υφάκι που χρησιμοποιεί συνήθως ο κ. υπουργός Παιδείας καλά θα κάνει, θα του έλεγα, να το αλλάξει γιατί δεν τον τιμά. Είναι προτιμότερο με αυστηρότητα να κάνει κριτικές παρατηρήσεις όπου διαφωνεί και να λέει την άποψή του ντόμπρα και σταράτα και άλλο να παριστάνει πώς δεν καταλαβαίνει. Είναι γνωστή αυτή η τακτική.
Το ΚΚΕ έχει μιλήσει καθαρά και για τις πιστοποιήσεις και για τα πτυχία και πώς αποσυνδέεται το ένα από το άλλο και την παιδαγωγική επάρκεια και ότι ετοιμάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και από τους προηγούμενους από εσάς και εσείς το συνεχίζετε.
Το ΚΚΕ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το τι είναι απαραίτητο να γίνει σήμερα για τους 30.000 διορισμούς. Το ΚΚΕ σας λέει καθαρά και από τη θέση της αντιπολίτευσης, αυτός είναι ο ρόλος του να σας κρίνει, γιατί πετάτε στην ουσία στο δρόμο, στην αδιοριστία, χιλιάδες αναπληρωτές, χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε αυτό το μετερίζι και ματώνουν καθημερινά.
Οποιαδήποτε άλλη διαδικαστική ενέργεια, εμπόδιο κλπ. που βρίσκετε είτε από την ΕΕ είτε από το Σύνταγμα είτε από τη μέχρι τώρα νομοθετική λειτουργία, τους νόμους που βρίσκονται σε ισχύ, μπορούν να αλλάξουν, με τροπολογίες και με συγκεκριμένους νόμους.
Μπορείτε να αφαιρέσετε χρήματα από εκεί που σας είπα, που τα δίνετε ασύστολα μόνο για να μεγαλώνει η διαφθορά, να μεγαλώνει ο εναγκαλισμός σας με άλλα κέντρα αποφάσεων που είναι ενάντια στα δικαιώματα των λαών, ενάντια στο εκπαιδευτικό σύστημα, ενάντια στη νέα γενιά, στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Είναι πολύ απλά αυτά να τα καταλάβετε.
Και βεβαίως άλλη φορά να είστε και προσεχτικοί για το πώς φέρνετε τις τροπολογίες που είπατε, ενταγμένες σε διάφορα νομοσχέδια, με άλλες διατυπώσεις που άλλα εννοούν, άλλα κάνουν και άλλα οδηγούν να κάνουν στην πράξη.
Εσείς μπορεί να έχετε την καλύτερη των προθέσεων, κ. Γαβρόγλου, αύριο θα είναι άλλος. Αυτό δεν το σκέφτεστε; Γιατί έτσι μας απαντάτε επί της ουσίας. “Τι να κάνουμε, τα βρήκαμε”. Αυτή η λογική δεν ήταν και χτες και προχτές και σήμερα και κάθε μέρα; Ήταν το ΠΑΣΟΚ, ήταν η ΝΔ “τι να κάνουμε, αυτά έχουμε”. Είμαστε στην ΕΕ “τι να κάνουμε, εκεί είμαστε”, “είμαστε στη στρούγκα του ΝΑΤΟ, τι να κάνουμε, εκεί είμαστε. Συνεχίζουμε και κάνουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και υποτασσόμαστε σε αυτό το σύστημα, σε αυτήν τη λογική και σε αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους”. Ε, να τελειώσει αυτή η ιστορία.
Και να μη βγαίνετε στα προεκλογικά μπαλκόνια να λέτε ότι “θα τα αλλάξουμε αυτά”, να λέτε την αλήθεια. Δεν ξέρατε εσείς όταν μιλούσατε προεκλογικά για “20.000 διορισμούς εδώ και τώρα” και κριτικάρατε τη ΝΔ για τις 10.000 που δεν έκανε; Είκοσι και δέκα, τριάντα. Πού’ ν’ τοι αυτοί 8 χρόνια τώρα; Πάλι θα γυρίσουμε στα μνημόνια; “Φύγαμε τον Αύγουστο”, εσείς τα λέτε αυτά.
Ο λαός τα ξέρει, οι εκπαιδευτικοί, που είναι έξω από αυτή την αίθουσα, τα ξέρουν. Δεν ξέρω αν στείλατε πάλι τα ΜΑΤ για να τους πετσοκόψουν, όπως κάνατε προχθές. Παραλίγο να θρηνήσουμε και θύμα, μέλος του Κοινοβουλίου, τον Γιάννη Δελή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Να είστε, λοιπόν, πιο προσεχτικοί απέναντι στο ΚΚΕ και σε αυτά που λέει. Και να ανοίγετε περισσότερο τα αυτιά σας. Να μελετάτε τη κριτική που σας κάνουμε, να μελετάτε τις προτάσεις και έτσι να πορεύεστε από εδώ και πέρα. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή σε αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ