4 Φεβ 2019

Κρύβουν τη σκληρή πραγματικότητα



Το άρθρο αναδημοσιεύεται από «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» 
 
  Πηγή: Eurokinissi

Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» άρθρο του Νίκου Μαυροκέφαλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και της Διοίκησης του ΕΚΑ, για τον κατώτερο μισθό:  

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ο πιο συνεπής και ικανός διαχειριστής της αντεργατικής πολιτικής. Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν αυθεντική συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υλοποιήθηκε κατά γράμμα η στρατηγική του κεφαλαίου, όπως αυτή προσδιοριζόταν από τις αποφάσεις της ΕΕ και της Λευκής Βίβλου, για μεγαλύτερη ευελιξία στην απασχόληση και ταυτόχρονα μεγάλο πετσόκομμα σε ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.


Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τον αντεργατικό μνημονιακό νόμο Βρούτση, δυναμώνει την προπαγάνδα της για τις δήθεν «καλύτερες μέρες που έρχονται» και παράλληλα επιδιώκει να συσκοτίσει την σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους. Επιδιώκει να ξεχαστεί ότι η ίδια συνέχισε εδώ και τέσσερα χρόνια να τους κρατά στη φτώχεια και την εκμετάλλευση, κρατώντας τους μισθούς στα άθλια επίπεδα των 586€ και ακόμα πιο κάτω για τους νέους ανθρώπους. Να κρύψει το γεγονός ότι βάζει τις ΣΣΕ στο γύψο, ότι η φοροληστεία θα εξανεμίσει σύντομα την όποια μικρή αύξηση. Να συσκοτίσει και να εξωραΐσει τις αρνητικές συνέπειες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας.

Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Εξαντλητικά ωράρια και χαμηλοί μισθοί, υποαπασχόληση και εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, που αγγίζουν πλέον το 60%, εκατοντάδες νεκροί και σακατεμένοι στους χώρους δουλειάς, ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όσους αγωνίζονται, διεύρυνση της φοροληστείας και των χαρατσιών, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Την ίδια στιγμή, οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και να εντείνουν την εκμετάλλευση, βασισμένοι και στο νομοθετικό πλαίσιο που «κληροδότησαν» η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος με τη σειρά του, φρόντισε και φροντίζει να το κάνει ακόμα πιο αντιδραστικό. Γι’ αυτό έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, από τη Μέρκελ, τον Τράμπ και το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και η ΝΔ, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα, καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν νέες θυσίες για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, ξορκίζοντας ως «παρωχημένες πολιτικές» και «ανεδαφικές διεκδικήσεις που υπονομεύουν την ανάπτυξη» και τα δίκαια αιτήματα των συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, που σχετίζονται με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου, 2 φορές, υιοθετώντας την πρόταση 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την κατάργηση του κατάπτυστου νόμου «Βρούτση-Αχτσιόγλου».

Η πρόταση νόμου απορρίφθηκε πανηγυρικά από την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, αποδεικνύοντας ξανά την προσήλωσή της στο μνημονιακό αντιλαϊκό πλαίσιο. Ανέφεραν προκλητικά ότι θεωρούν τα 751 ευρώ ως “μαξιμαλιστικό” στόχο, ως "μη ρεαλιστικό"!

Το ΚΚΕ αποκαλύπτει και αγωνίζεται ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλει κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι. Προβάλλει ότι δεν είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη και το λαό μας η πολιτική των θυσιών, των αντιλαϊκών νόμων, του μικρότερου κακού. Αλλά η οργάνωση και η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους, η προοπτική του αγώνα ενάντια στην κυριαρχία των μονοπωλίων και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ