21 Φεβ 2019

Απορρίφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών σχεδίων της COSCO

        

Μόνο τις υποχρεωτικές επενδύσεις, κι υπό προϋποθέσεις, ενέκρινε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) που απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος των όσων προέβλεπε το επενδυτικό σχέδιο “master plan” της Cosco για τον ΟΛΠ.
Η ΕΣΑΛ άναψε το «πράσινο φως» για τις υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 293 εκατ. ευρώ που πρέπει να γίνουν έως το 2021 προκειμένου η COSCO να αποκτήσει επιπλέον 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, του οποίου είναι ήδη κάτοχος σε ποσοστό 51%. Ο κινεζικός επιχειρηματικός όμιλος έχει καταθέσει “master plan” που πέρα από τις υποχρεωτικές επενδύσεις προβλέπει και προαιρετικές συνολικού ύψους 580 εκατ. ευρώ.
Δεν εγκρίθηκαν η κατασκευή νέας αποθήκης στον ΟΔΔΥ, δυο πενταόροφων κτιρίων πάρκινγκ και ενός πολυκαταστήματος τύπου Mall. Επίσης για τα έργα που εγκρίθηκαν η ΕΣΑΛ ζητά και την έγκριση από τις υπηρεσίες τους υπουργείου Πολιτισμού και να ληφθεί υπόψη η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν πως υπάρχει απογοήτευση και ενόχληση στην COSCO για την απόφαση της ΕΣΑΛ και δεν αποκλείεται η προσφυγή στη διαιτησία.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά σχετίζονται με σοβαρούς ανταγωνισμούς ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων για την εκμετάλλευση των υποδομών ολόκληρης της λιμενικής ζώνης του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ