18 Μαρ 2019

Νόμος είναι το δίκιο και η υγεία του λαού – Όχι στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ στο Βόλο

Τα κέρδη τους σκοτώνουν! Δε θα πεθάνουμε για αυτά!
Αυτό είναι το μήνυμα που πέρασε η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση στην πόλη του Βόλου, ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, με τον κόσμο της πόλης να ανταποκρίνεται μαζικά στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης, μαζί με σωματεία, συλλόγους και άλλους φορείς του μαζικού κινήματος.
Το ζήτημα αυτό αναδεικνύει τους δύο κόσμους που συγκρούονται. Από τη μια το “αναπτυξιακό θαύμα”, στο οποίο δεν υπάρχει χώρος για περιβαλλοντικές ευαισθησίες, και από την άλλη ο λαός που ζει, εργάζεται σε αυτόν τον τόπο και τον πονάει όσο κανείς. Από τη μια πλευρά οι κυβερνήσεις που ευθύνονται διαχρονικά για το έγκλημα. Και από την άλλη οι δυνάμεις που αντιτίθενται στο μαύρο μπλοκ τους και είναι με συνέπεια στον αγώνα και την οργάνωσή του.
Όπως είπε κι ο Γιώργος Κουτσινάρης, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», μεταξύ άλλων.
Οι μεταλλεργάτες είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να θυσιάζεται η ζωή για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Το έχουμε πληρώσει με εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα, με νεκρούς εργάτες, με θύματα από σοβαρές ασθένειες και καρκίνο.
Δεν συναινούμε, δεν κλείνουμε το στόμα μας, δεν κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της υγείας μας, σε βάρος όλου του λαού του Βόλου.
Μπροστά στο έγκλημα που έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Στο έγκλημα που δίνει το δικαίωμα στην ΑΓΕΤ – LAFARGE να σκορπάει τον θάνατο με την καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών. Βαφτίζουν τα σκουπίδια “εναλλακτικά καύσιμα”. Νομοθέτησαν και αδειοδότησαν την ΑΓΕΤ για να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό αποτεφρωτήρα απορριμμάτων!
Ποιος έδωσε τις άδειες για να καίει η ΑΓΕΤ 1.015.000 τόνους σκουπιδιών το χρόνο; Είναι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Ποιος έδωσε την απαράδεκτη άδεια να εισάγει η ΑΓΕΤ σκουπίδια στο λιμάνι της; Η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
Ενώ η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση ο αγώνας, μέσα από σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, ενάντια στις δυνάμεις που έδωσαν το πράσινο φως στην ΑΓΕΤ να μετατρέψει την πόλη σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων και ρύπων. Ο λαός μπορεί να επιβάλει το δίκιο του!
Με πληροφορίες από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ