25 Απρ 2019

Αμείωτες οι επιθέσεις κατά κομμουνιστών – Απειλές δέχτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας


Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί οι κομμουνιστές, με διαφορετικές αφορμές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως αποδεικνύει το πραγματικό μπαράζ επιθέσεων που δέχονται τις τελευταίες μέρες, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ξυλοδαρμό. Το πιο πρόσφατο περιστατικό μας έρχεται από τη Σάμο, όπου ο υποψήφιος της Ανατολικής Σάμου με τη ΛΑΣΥ, Κώστας Τζίχας, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μυτιληνιών.
Όλα ξεκίνησαν στη διάρκεια συνεδρίασης, όπου τέθηκε το ζήτημα της μεταφοράς νερού από γεώτρηση της περιοχής στο χωριό. Εκεί παρουσιάστηκε μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κόστους 180.000, χωρίς να προβλέπεται πηγή χρηματοδότησης. Ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου αντιπρότεινε πως το έργο μπορεί να γίνει με 15000 ευρώ, κάτι που δεν υποστήριξαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες, παρά τις επίμονες ερωτήσεις συμβούλων.
Η ΛΑΣΥ παίρνοντας θέση για το ζήτημα, τόνισε πως:
«ενώ ζητείται η έγκριση της μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, το έργο θα εκτελεστεί με άλλον αδιευκρίνιστο τρόπο. Συμφωνούμε ότι πρέπει να υδροδοτηθεί το χωριό και από τη συγκεκριμένη γεώτρηση, αλλά όχι με τέτοιο αυθαίρετο και πρόχειρο τρόπο».
Στην καθ’ όλα εύλογη και κόσμια αυτή τοποθέτηση, την οποία εξάλλου ασπάζονταν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν αντιρρήσεις γαι το έργο, ο πρόεδρο του ΤΣ κινήθηκε προς τα έδρανα της ΛΑΣΥ, χτύπησε τα χέρια του πάνω τους και με σκαιό τρόπο απείλησε τον Κώστα Τζίχα “να μην τολμήσει να ξανέρθει στο χωριό”(!).
Άμεσα αντέδρασε ο υποψήφιος της ΛΑΣΥ, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να καταδικάσει την ενέργεια του προέδρου του ΤΣ Μυτιληνιών.
Τεράστιες παραμένουν παρόλαυτα οι ευθύνες τις δημοτικής αρχής, για το γεγονός πως ουσιαστικά παρεμποδίζεται η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως καταγγέλλει η ΛΑΣΥ σε ανακοίνωσή της:
«Γι’ αυτό που συνέβη προηγούμενα, τεράστιες ευθύνες έχει η δημοτική αρχή και το προεδρείο. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργεί κάτω από τέτοιες συνθήκες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις με εισηγήσεις ανεύθυνες, πρόχειρες και αυθαίρετες. Η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει το δήμο στον αυτόματο πιλότο, πριμοδοτεί προεκλογικές μεγαλοστομίες και εξαγγελίες και δεν φέρνει συγκεκριμένη εισήγηση όπως έχει υποχρέωση. Ανέχεται να υβρίζονται και να απειλούνται δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι, γιατί προσπαθούν να έχουν μια σοβαρή προσέγγιση στο θέμα και δεν ενδίδουν στη προεκλογική σκοπιμότητα του προέδρου και αυτών που τον ενθαρρύνουν και τον υποστηρίζουν. Καταδικάζουμε όλη αυτή τη πρακτική και καλούμε το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ