Κανένα από τα κόμματα εξουσίας στην Ευρώπη δεν μιλά στην προεκλογική περίοδο για την στρατιωτικοποίηση της ΕΕ. Ούτε καν οι τάχα αντισυστημικοί. Η πραγματικότητα όμως είναι πως ο νέος στρατός ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς.
Η ΕΕ είναι η Ένωση των Ευρωπαικών μονοπωλίων. Αισθάνεται πως πρέπει να ενισχύσει τον δικό της στρατό, για να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη έναντι των ανταγωνιστών, ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα.
Η ίδρυση της Pesco από τις μέχρι τώρα 25 χώρες της ΕΕ, παίρνει ραγδαία την μορφή κοινού στρατού για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της ΕΕ.
Η πίεση ασκείται από την Γερμανία και την Γαλλία προς τις υπόλοιπες χώρες να επενδύσουν στην δημιουργία κανονικού ευρωπαικού στρατού και μάλιστα μισθοφορικού με αυξημένες αρμοδιότητες. Θα μπορεί να παρεμβαίνει σε θέματα προσφύγων και θα έχει την υποχρέωση, κατά το πρότυπο του ΝΑΤΟ, άσχετα αν δεν ισχύει, να υπερασπίζεται την χώρα μέλος που θα δεχτεί επίθεση! Θα συμμετέχει και σε εκστρατίες όπου έτσι κρίνουν τα συμφεροντά της.
Την διετία 2019-2020 θα διατεθούν 500 εκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη δολοφόνων drones καθώς και ρομπότ δολοφόνους και στρατιωτικά οχήματα χωρίς οδηγό.
Τα 500 εκ είναι στην διάθεση των πολεμικών βιομηχανιών για να εξελίξουν τα οπλικά συστήματα της ΕΕ σε 30 επιμέρους προγράμματα.
Ο Jorge Domecq διευθυντής της Υπηρεσίας Άμυνας της ΕΕ διαπιστώνει ότι η ΕΕ δεν διαθέτει τα όπλα που χρειάζονται στην στεριά, στην θάλασσα και στον αέρα για να συντονίσει και να βελτιώσει την αμυντική της ικανότητα.
Η Pesco είναι ο γάμος μεταξύ των χωρών για την αμυντική τους προστασία. Καιρός να αποκτήσουν και τα παιδιά τους. Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε ειρήνη ειναι να την προστατέψουμε, δηλώνει
Δεν υπάρχει πια η έννοια ουδετερότητα στην πολιτική της ΕΕ. Όλες οι χώρες και οι λαοί τους είναι μέσα στα επικίνδυνα παιχνίδια της ΕΕ.
Ετοιμάζονται καινούργιοι κατασταλτικοί μηχανισμοί όπου θα συμμετέχουν τα παιδιά μας για να εισβάλλουν σε ξένες χώρες, μαζί με το ΝΑΤΟ τις περισσότερες φορές, για να γίνουν βορά των κανονιών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Από αυτή την άποψη γίνεται κατανοητή η σιωπή που περιβάλλει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην προεκλογική περίοδο. Μόνο οι κομμουνιστές της Ευρώπης αναδεικνύουν και αυτή την πλευρά της επιθετικής και επικίνδυνης πολιτικής των Ευρωπαικών μονοπωλίων. Αυτή η πολιτική είναι ένας ακόμη λόγος για την αποδέσμευση των λαών από το επικίνδυνο αυτό πείραμα που λέγεται ΕΕ.