28 Μαΐ 2019

Ταξικό δηλητήριο από στέλεχος της ΝΔ για Κούνεβα – “Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο”

Δεν είναι ότι τα γαλάζια στελέχη δε μας έχουν συνηθίσει σε αθλιότητες, σνομπισμό και βαθιά περιφρόνηση όσων θεωρούν “κατώτερους” της αριστείας που κουβαλάνε. Απλά θα περίμενε κανείς, δεδομένης της γραμμής “σεμνά και ταπεινά”, που επέβαλε στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βράδυ των εκλογών, πως θα προσπαθούσαν λίγο να αυτοσυγκρατηθούν για τα μάτια του κόσμου ως τη διαφαινόμενη άνοδό τους στην εξουσία.
Για κάποιους ωστόσο ακόμα κι αυτό το μορατόριουμ αποδείχτηκε δυσβάστακτος, κι έκριναν πως μπορούσαν ατιμώρητα να διοχετεύουν τον οχετό τους στο διαδίκτυο. Ο λόγος για το – πρώην πλέον – μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού και συντονιστή ετεροδημοτών της ΝΔ, Κώστα Στεφανίδη, που επέδειξε την αριστεία του με το εξής απαράμιλλο σχόλιο στο facebook: Tώρα που η Κούνεβα του Σύριζα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!
Προφανώς μπορεί να ασκήσει κανείς σκληρή κριτική στην Κωνσταντίνα Κούνεβα για την επιλογή συστράτευσής της με το Σύριζα και την πιστή υπηρέτηση της αντιλαϊκής πολιτικής του, που, παρότι δεν αναιρεί, σίγουρα αντιστρατεύεται τους αγώνες και τα όσα φριχτά υπέστη στη διάρκεια των συνδικαλιστικών της αγώνων σε έναν κλάδο – ζούγκλα. Εδώ όμως φυσικά δε μιλάμε για κάτι τέτοιο. Ίσα – ίσα, αυτοί οι αγώνες  είναι που προκαλούν μεταξύ άλλων το ταξικό μίσος του Στεφανίδη, ο οποίος επιπλέον μάλλον δεν άντεχε στην ιδέα πως βρέθηκε σε ένα πόστο “αρίστων” μια “παραδουλεύτρα”, μην έχοντας εξάλλου ο ίδιος δουλέψει ποτέ σοβαρά στη ζωή του.
Δεν ξέρουμε, ούτε μας αφορά, αν η απόφαση διαγραφής του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από το γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, του δώσει την ευκαιρία να δει πώς ακριβώς είναι να χρειάζεται να δουλέψεις για να βγάλεις το ψωμί σου. Η ΝΔ επέλεξε να σώσει τα προσχήματα για προεκλογικούς λόγους, σημασία έχει πως “Στεφανίδηδες” που κρατούν τις απόψεις τους για τον εαυτό τους έχει πολλοί περισσότερους από ένα. Το κυριότερο όμως είναι πως εφαρμόζει, όπως και ο Σύριζα, πολιτικές που καταδικάζουν τις παλιές συναδέλφισσες της Κούνεβα, αλλά και τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων, σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς. Μπορεί και οι τύποι να έχουν τη σημασία τους, δεν πρέπει όμως ποτέ να συσκοτίζουν την ουσία για όσους βρίσκονται στο στόχαστρο ενός συστήματος που γεννάει την περιφρόνηση σε όσους παράγουν τον πλούτο από τους εκμεταλλευτές και τα τσιράκια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ