2 Ιουν 2019

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας Για το εκλογικό αποτέλεσμα




Ως Λαϊκή Συσπείρωση της Νότιας Κέρκυρας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τους συνδημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, συμπορεύθηκαν μαζί μας, συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια και ψήφισαν το συνδυασμό μας. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους νέους και τις νέες που επέλεξαν η πρώτη ψήφος της ζωής τους να είναι αγωνιστική.

Η ΛΑ.ΣΥ. στη σύντομη προεκλογική περίοδο, μέσα σε κλίμα εκβιαστικό για το λαό έδωσε ένα συλλογικό και δύσκολο αγώνα προσπαθώντας να αναδείξει την αιτία των προβλημάτων που ταλανίζουν την ζωή μας, την αντιλαϊκή δηλαδή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και να προβάλει την αγωνιστική της πρόταση για την αντιμετώπισή τους. Ο αγώνας δόθηκε με περηφάνια και αυτοπεποίθηση και με ασυμβίβαστη διάθεση απέναντι στο παλιό που έρχονταν να διεκδικήσει και το μέλλον μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει στη ΛΑ.ΣΥ. 1540 ψήφους και ένα ποσοστό 15,05%. Με αυτό εκλέγει 4 δημοτικούς συμβούλους, πρόεδρους κοινότητας καθώς και αρκετούς κοινοτικούς συμβούλους σε πολλά χωριά.
Η Λαική Συσπείρωση θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους αγωνιστές στο δήμο για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, των αγροτών και της νεολαίας, για την ενδυνάμωση του εργατικού λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική. Οι δημοτικοί σύμβουλοι μας θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των κατοίκων της.

Τα υψηλά ποσοστά των συνδυασμών των κ. Λέσση, Γκούση, καταδεικνύουν την αντοχή και την κυριαρχία των πολιτικών δυνάμεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ) που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική. Το πολιτικό προσωπικό αυτών των δυνάμεων αν και παλιό και διαχρονικά δοκιμασμένο σε επίπεδο πρακτικών και αντιλαϊκών επιλογών αποδείχθηκε ισχυρό και αποτελεσματικό στη χειραγώγηση του λαού. Σε αυτό συνέβαλε βεβαίως και το ότι σε πλατιά τμήματα του λαού κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, η εύκολη υποχώρηση αλλά και αυταπάτες.
Το ρόλο του αναχώματος στην ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας της νότιας Κέρκυρας σε προοδευτική και αγωνιστική κατεύθυνση έπαιξε και το ψηφοδέλτιο των «ανεξάρτητων» του κυρίου Πανδή, όπου χωρίς να συγκρούεται ουσιαστικά με τις κυρίαρχες αντιλαϊκές πολιτικές και κινούμενο πολιτικά στην ίδια αντίληψη με την παράταξη του κ. Λέσση, πρόβαλε ένα λόγο ασαφή, «απολίτικο» για να ψαρέψει σε θολά νερά, στο ίδιο πλαίσιο του νέου διπολισμού.
Επικράτησε και στη Νότια Κέρκυρα ο εγκλωβισμός στην αντιπαράθεση μεταξύ του νέου δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, παρόλο που προεκλογικά διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για να πείσουν ότι οι δημοτικές εκλογές έχουν να κάνουν μόνο με τα προβλήματα του τόπου.

Τις τελευταίες μέρες και  μπροστά στον 2ο γύρο των  Δημοτικών Εκλογών παρατηρείται ξανά το άθλιο φαινόμενο των παζαριών ανάμεσα σε όλες τις παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ γίνεται προσπάθεια, να εκβιαστεί ο λαός της Νότιας Κέρκυρας, βάζοντας του το δίλλημα του μικρότερου κακού.
Δεν διστάζουν να απευθύνονται ακόμα και σε υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης, και με κομπογιαννίτικες μεθόδους και ψέματα να προσπαθούν να εμπλέξουν την παράταξή μας και το κόμμα μας στα άθλια αλισβερίσια τους.
Τους το καθαρίζουμε για άλλη μια φορά όπως το ξεκαθαρίσαμε και πριν τις εκλογές:
Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ είναι η δύσκολη επιλογή για το λαό και γι αυτό εκτιμάμε και σεβόμαστε την επιλογή των ανθρώπων που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Γι αυτό και δεν πρόκειται να μετατρέψουμε την ψήφο τους σε επιταγή στήριξής της μιας ή της άλλης αντιλαϊκής επιλογής, σε δεκανίκι του ενός ή του άλλου διαχειριστή της.
Καλούμε όλους όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στις κάλπες της προηγούμενης Κυριακής, να στηρίξουν αυτή τους την επιλογή, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λογική του μικρότερου κακού με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Δηλώνουμε στους εκπρόσωπους του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων τους, ότι θα μας βρουν απέναντι σε αντιλαϊκές επιλογές τους. Είναι αδιανόητο να μας ζητάνε να στηρίξουμε συνδυασμούς και πολιτικές που ήδη καταδικάσαμε στις 26 Μάη. Λευκή επιταγή δε δίνουμε σε κανέναν!
Η δράση που αναπτύξαμε το τελευταίο διάστημα, ο κόσμος με τον οποίο συζητήσαμε, όλοι και όλες όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, συμπορεύθηκαν μαζί μας, αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που είναι μπροστά μας. Με την ίδια μαχητικότητα, αισιοδοξία και πείσμα συνεχίζουμε. Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στην δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, με το ΚΚΕ ισχυρό παντού: Για να εμποδιστούν νέα μέτρα. Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να υπάρξει επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, στους οποίους συμμετέχει ενεργά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την ουσιαστική συμφωνία της ΝΔ, των άλλων αστικών κομμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ