Ποσοστό 5,9% δίνει στο ΚΚΕ η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ACTION24, λίγες μόλις ώρες πριν τις εκλογές. 
Στην ίδια δημοσκόπηση η ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή φαίνεται να τίθεται εκτός της επόμενης Βουλής, αποσπώντας 2,7%. Αντίθετα, οριακή είσοδο στη Βουλή δείχνουν να εξασφαλίζουν το ακροδεξιό μόρφωμα «Ελληνική Λύση» του Κ. Βελόπουλου και το ΜεΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη. 
Σύμφωνα με τη Rass η μέση τιμή στην Εκτίμηση Ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 39,4%, ΣΥΡΙΖΑ 27,7%, Κίνημα Αλλαγής 8,2%, ΚΚΕ 5,9%, Ελληνική Λύση 3,2%, ΜέΡΑ25 3%, Χρυσή Αυγή 2,7, Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,8%. 
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι μπορούν και πρέπει να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, να μην πέσουν στην παγίδα συστημικών κομμάτων «μιας χρήσης» όπως του Βελόπουλου και του Βαρουφάκη και να ενισχύσουν μαζικά και αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη μόνη λαϊκή αντιπολίτευση που και την επόμενη μέρα θα βρίσκεται στο πλευρό των συμφερόντων του λαού.