5 Ιουλ 2019

Με τον νου και την καρδιά ψηφίζουμε ΚΚΕ



Ψηφίζουμε με τον νου γιατί θυμόμαστε ότι,
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν, επέβαλαν και εφάρμοσαν Μνημόνια. Η πρώτη, μαζί με τους συνέταιρους της, έθεσαν την Ελλάδα υπό την δικαιοδοσία του Αγγλικού Δικαίου, δεσμεύοντας την μέσα από τη φράση «Η Ελλάδα δεν έχει καμία ασυλία επί των περιουσιακών της στοιχείων έναντι των δανειστών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενεχυρίασε την Ελλάδα στο πλαίσιο του Υπερταμείου για 99 χρόνια.
Η ΝΔ στραγγάλισε τους συνταξιούχους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που θα τους επέστρεφε την «χαμένη τους αξιοπρέπεια» τους κατήργησε και το ΕΚΑΣ.
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί ξεπούλησαν αεροδρόμια στους Γερμανούς, λιμάνια στους Κινέζους, τρένα στους Ιταλούς και χάρισαν δημόσιες εκτάσεις όπως το Ελληνικό και ο Ερημίτης.
 Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που χαράτσωναν μέσα από άγρια φορολόγηση στους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους αγρότες, θέσπιζαν φόροελαφρύνσεις και φόροαπαλλαγές μέχρι και την οικιοθελή φορολόγηση σε εφοπλιστές, βιομήχανους και μεγάλοξενοδόχους.
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί προσκυνούν το ΝΑΤΟ, τον αγγελικό Τραμπ και την ΕΕ, τα σχέδια των οποίων εξελίσσονται, και στο Ιόνιο, οδηγώντας σε επικίνδυνες καταστάσεις την περιοχή και τους λαούς.
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί ανάκεφαλαιοποίησαν τους τραπεζίτες, την ίδια ώρα που επέβαλλαν μειώσεις, μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, την ίδια ώρα που τίναζαν στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία με το P.S.I.
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί μείωσαν τις κοινωνικές δαπάνες ,εμπορευματοποίησαν Υγεία και Παιδεία και κατήργησαν την Κυριακάτικη αργία. Και οι δύο μαζί ανέτρεψαν τη σταθερή και μόνιμη δουλειά κάνοντας τη ζωή των εργαζόμενων λάστιχο.
Το ΠΑΣΟΚ, του «Λεφτά υπάρχουν», το αναβαπτισμένο σήμερα ΚΙΝΑΛ, ήταν το κόμμα που μας επέβαλλε το πρώτο μνημόνιο το 2010 και μ’ αυτό άνοιξε τον δρόμο για την επέλαση των επόμενων δύο. Το ΠΑΣΟΚ έκοψε τη 13η και 14η σύνταξη, το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας.
Και οι τρεις μαζί έχουν ψηφίσει και επιβάλλει μνημόνια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να είναι ο εργαζόμενος φθηνότερος και ευέλικτος, ικανοποιώντας έτσι τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για μεγαλύτερη κερδοφορία. 
Όλα αυτά τα χρόνια, την ώρα που πουλάνε «φθηνή» σωτηρία, μετατρέπουν σε φθηνή τη ζωή του εργαζόμενου, σε φθηνό το μεροκάματο του εργάτη, σε φθηνή την αξία του δικού μας μέλλοντος.
Ψηφίζουμε με τον νου γιατί καταλαβαίνουμε ότι,
Τα κόμματα μιας χρήσης, τα χθεσινά όπως ήταν οι ΑΝΕΛ, το ΛΑΟΣ, το Ποτάμι, αντίστοιχα με τα σημερινά, όπως είναι το κόμμα του Βαρουφάκη, κινούνται στον ίδιο μονόδρομο.
Αυτοί ήταν που έβαλαν πλάτη, υποστήριξαν και τροφοδότησαν με νέο πολιτικό προσωπικό, τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το νέο δεκανίκι του πολιτικού συστήματος που είναι ο Βαρουφάκης, επιλέχθηκε το 2015 για να στρώσει τον δρόμο για το τρίτο Μνημόνιο. Αυτός, που κορόιδευε τον λαό παίζοντας με τις λέξεις, μετονομάζοντας την Τρόικα σε Θεσμούς. Αυτός που δήλωνε στις αρχές του 2015 ότι το 70% του Μνημονίου είναι θετικό και που με θράσος έστειλε την επιστολή της θετικής του ψήφου στο Κοινοβούλιο όταν ψηφίζονταν το τρίτο Μνημόνιο. Ο Βαρουφάκης του «λιτού βίου», απευθύνονταν σε έναν λαό που του έκλεβαν ολόκληρο τον βίο. Ο Βαρουφάκης της «ρεαλιστικής ανυπακοής» και της «δημιουργικής ασάφειας» που έφερε τα πιο σαφή αντεργατικά μέτρα, εκείνος που διατυμπάνιζε ότι ο λαός μας δεν μπορεί να κάνει μονομερείς ενέργειες.
Η ανάπτυξη που διαφημίζουν αφορά τα συμφέροντα και τα κέρδη λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών γι αυτό και την επόμενη μέρα θα είναι εδώ ακόμα πιο επιθετική η άγρια πολιτική που παραγγέλνει η Κομισιόν.
Είναι συνένοχοι για την κατάσταση στην Κέρκυρα ,τα διαπόντια και τους Παξούς. Τόσα χρόνια κυβέρνησαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και τα νησιά μας παραμένουν χωρίς νερό, χωρίς αθλητικές-πολιτιστικές υποδομές, χωρίς διαχείριση για τα απορρίμματα, με ακριβή ή ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση, με απαράδεκτη σχολική στέγη, επικίνδυνο οδικό δίκτυο και εγκαταλελειμμένη αγροτική παραγωγή. Οι βουλευτές ,οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη αυτών των κομμάτων ψήφισαν και υποστήριξαν αυτήν την πολιτική . Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπερασπιστούν τα προβλήματά του Κερκυραϊκού λαού.
Ψηφίζουμε με τον νου γιατί αρνούμαστε,
Να αφήσουμε ανυπεράσπιστη την κοινωνία μας απέναντι στον ναζισμό της Χρυσής Αυγής, αρνούμαστε να μείνουμε άπραγοι μπροστά στην κοινοβουλευτική παρουσία κάθε εγκληματικής οργάνωσης.
Να δώσουμε χώρο σε ακροδεξιά μορφώματα που υποστηρίζουν τον «λιγότερο ναζισμό», όπως κάνει σήμερα το κόμμα του Βελόπουλου.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ με την καρδιά γιατί,
Χιλιάδες είναι οι αγωνιστές αυτού του τόπου, αυτοί που πάλεψαν, αυτοί που άντεξαν, αυτοί που θυσιάστηκαν για το δίκιο του λαού μας. Έχουμε ευθύνη και χρέος απέναντι σε αυτούς τους δεκάδες χιλιάδες που θυσιάστηκαν για ένα ανθρώπινο μέλλον, να κάνουμε τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι το χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά.
Αγαπάμε τη ζωή, αγαπάμε την πρόοδο και την ευημερία των ανθρώπων γι’ αυτό και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπή και σταθερό μισθό. Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, αρνούμαστε την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, παλεύουμε για τον  ελεύθερο χρόνο που χρειαζόμαστε για μας και τις οικογένειές μας.
Αγαπάμε την ειρήνη, γι’ αυτό είμαστε αντίθετοι με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. που στα πλαίσια των ανταγωνισμών γεννούν τον πόλεμο, τη φτώχια και τα εκατομμύρια των προσφύγων και των θυμάτων.
Με νου και με καρδιά ψηφίζουμε ΚΚΕ, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να αντιπολιτευτεί. Με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις του μέσα στη Βουλή, αναδεικνύει και διεκδικεί τα αιτήματα του λαού μας, τα δικά μας αιτήματα για τις δικές μας ζωές.
Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που μαζί με τον λαό, έξω από τη Βουλή δίνει όλες τους δυνάμεις για να οργανωθούν οι αγώνες των εργαζόμενων, να σηκώσει ανάστημα ο λαός, να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που στέκεται απέναντι στη βαρβαρότητα και τον κυνισμό όλων των πολιτικών δυνάμεων που εφαρμόζουν αντιλαϊκές πολιτικές.
Το ΚΚΕ είναι το κόμμα, που την επόμενη μέρα θα είναι εδώ, στήριγμα και δύναμη του λαού, μπροστά στις νέες μάχες για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν όλα όσα μας ανήκουν.
Με τον νου και την καρδιά  Ας  ψηφίσουμε ΚΚΕ.

                                                                                              Αλεξάνδρα Μπαλού
                                                                                    Υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ