19 Ιουλ 2019

Για τους φασίστες η αφαίρεση της ζωής, είναι κάτι απλό, καθημερινό!

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η 370η δικάσιμος της Δίκης της Χρυσής Αυγής, με την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά. Τριακόσιες εβδομήντα φορές, έχουν ανέβει στην έδρα οι δικαστές, έχουν καθίσει στις θέσεις του οι συνήγοροι, έχει περάσει την πόρτα των δικαστικών αιθουσών η οικογένεια του Παύλου.
Όσο για τους κατηγορούμενους, εκείνοι έχουν λάμψει όλα αυτά τα χρόνια δια της απουσίας τους. Τώρα ήρθε η ώρα που έρχονται αναγκαστικά, δεν ξέρουμε βέβαια τι θα πράξουν στο εγγύτατο μέλλον, όσοι απομένουν και αυτοί δεν είναι καθόλου λίγοι και καθόλου ασήμαντοι.
Τα όσα είπε στην γεμάτη από αντιφασίστες αίθουσα του δικαστηρίου, σήμερα ο φυσικός αυτουργός της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Δικαίως, θα έλεγε κανείς.
“Μια απλή ανθρωποκτονία ήταν και επειδή ήταν πολιτικό το θέμα, το μπλέξανε με αυτό, και μια απλή ανθρωποκτονία την κάνανε ολόκληρη ιστορία” (δείτε εδώ αναλυτικότερα)
Ναι, αυτή η φράση, θα μείνει στην ιστορία των ελληνικών δικαστηρίων, ως μια από τις πιο σοκαριστικές φράσεις που έχει ξεστομίσει άνθρωπος. Μας σοκάρει όμως τι ακριβώς; Το γεγονός ότι την σκέφτηκε, το γεγονός ότι τόσο αβίαστα την ξεστόμισε ή το ότι πραγματικά την εννοεί;
Τι νομίζουμε ειλικρινά πως είναι οι άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει σε τάγματα εφόδου, τι ειλικρινά γνωρίζει το κοινό για την Χρυσή Αυγή; Προκύπτει όλη τους η δράση από όλο το αποδεικτικό υλικό στη δίκη, από όλη τους την μέχρι τώρα δράση.
Έτσι γαλουχούνται οι φασίστες κι ας μη γελιόμαστε. “Ο,τι κινείται σφάζεται”! Η ανθρώπινη ζωή για αυτούς δεν έχει αξία, αν ο αρχηγός δώσει το πρόταγμα εσύ σκοτώνεις.
Μια απλή ανθρωποκτονία ήταν η αφαίρεση της ζωής του Παύλου, έτσι ελαφρά τη καρδία, με την βαθύτατη τότε πίστη από πλευράς του κατηγορουμένου και των συν αυτώ, ότι θα περάσει στα ψιλά, θα καλυφθεί και θα συνεχίσει τη δράση η οργάνωση όπως ήθελε.
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι από θαύμα δεν θρηνήθηκαν θύματα στην επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, από θαύμα και στην επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Όσοι παρακολουθήσαμε τότε τις καταθέσεις των θυμάτων, ξέρουμε καλά πως θα μπορούσαν να μην βρίσκονται εκεί ζωντανοί για να περιγράψουν τα πραγματικά περιστατικά, αφού ο αληθινός σκοπός ήταν η αφαίρεση ζωής και όχι η πρόκληση σωματικής βλάβης.
Απλή ανθρωποκτονία ήταν για εκείνους και η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Όλα απλά γίνονται, αρκεί να μην σε πιάσουν!
Η μόνη στιγμή κατά την οποία δεν μπέρδεψε τα λόγια του σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν ακριβώς αυτή! Για τον φασίστα δεν έχει αξία η ζωή, είναι κάτι απλό το να την αφαιρεί, το έχει ήδη διδάξει η ιστορία.
Κατά τα άλλα η απολογία του Ρουπακιά αποδεικνύει το πόσο δύσκολο είναι να παραποιήσει κανείς την αλήθεια, όταν υπάρχουν στη διάθεση των δικαστών τα πάντα. Στιγμιότυπα από κάμερες των γύρω καταστημάτων, αυτόπτες μάρτυρες, κλήσεις κινητών και sms, βίντεο.
Ο κατηγορούμενος μάλιστα, τόλμησε να πει πως ο Φύσσας του επιτέθηκε και τον γρονθοκόπησε και εκείνος στην προσπάθειά του να αμυνθεί, τον μαχαίρωσε. Ο Ρουπακιάς όμως, δεν βρέθηκε χτυπημένος και αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση. Ισχυρίστηκε έπειτα πως δεν είχε στόχο την καρδιά του, αλλά τα πόδια του. Μόνο που το χτύπημα στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ήταν χτύπημα επαγγελματία δολοφόνου, που ήξερε πώς να σκοτώνει για να μην υπάρχει περιθώριο λάθους/επιβίωσης του θύματος.
Για άλλη μια μέρα λοιπόν, παρακολουθήσαμε, άλλον έναν κατηγορούμενο, να αυτοαναιρείται. Με την διαφορά πως όσα είπε σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς, όχι μόνο θα στείλουν τον ίδιο στη φυλακή, αλλά και όλη την ομάδα ασφάλειας της Νίκαιας, πράγμα που ο ίδιος, με παντελώς λανθασμένα τεχνάσματα, προσπάθησε να αποφύγει.
Η αλήθεια που του ξέφευγε σε κάποιες στιγμές, δείχνει το καλά οργανωμένο σχέδιο από πλευράς οργάνωσης:“Ίσως ο Φύσσας να θεώρησε ότι το γεγονός πως ήρθα με το αυτοκίνητο από την Ξάνθου ήταν κομμάτι σχεδίου για να τον περικυκλώσουμε, καθώς με ταύτισε με την ομάδα των Χρυσαυγιτών που ήρθε με τα μηχανάκια στο Κοράλι”. 
Από την σημερινή δικάσιμο κρατάμε την γεμάτη αίθουσα από κόσμο, την παρουσία του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, επίσης θύματος των φασιστών, στο πλευρό του πατέρα του Παύλου Φύσσα και το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού επιτέλους για αυτή την δίκη!
Ακολουθούν οι απολογίες των επίσης κατηγορούμενων για την δολοφονία Φύσσα,  Γεωργίου Σκάλκου, Γεωργίου Σταμπέλου, Αθανασίου Τσορβά, Νικόλαου Τσορβά και Λέοντα Τσαλίκη. Θα είναι και αυτές κρίσιμες και χρειάζεται η στήριξη του κόσμου όσο και σήμερα.
Επόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο Αθηνών: 22, 23, 24, 25, 26 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ