3 Αυγ 2019

Στη χώρα που ανθεί η φαιδρά Παναγιωταρέα

Κανείς καλός δε χάνεται. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια επιφανή δημοσιογράφο της παράταξης των αρίστων. Έτσι λοιπόν, μετά την αξιοποίηση της Άντζελας Γκερέκου στον ΕΟΤ, μία ακόμα σπουδαία προσωπικότητα βρίσκει τη θέση της στις παρυφές του κυβερνητικού σχήματος.
Όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Άννα Παναγιωταρέα αναλαμβάνει καθήκοντα “ειδικής συμβούλου σε θέματα Επικοινωνίας” στο Υπουργείο Πολιτισμού και το πολιτικό γραφείο της Υπουργού, με απόφαση της τελευταίας. Για να προλάβει όμως τους κακοπροαίρετους, το ΦΕΚ αναφέρει πως θα προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες της και θα πληρώνεται μόνο τα οδοιπορικά της.
Λίγες μέρες πριν, η ίδια σε άρθρο της στον Ελεύθερο Τύπο, σημείωνε:
Ο παππούς που βγήκε αντάρτης στο βουνό, η κατάληψη στο χημείο και ο περιπατητικός ακτιβισμός της Γένοβα δεν είναι προϋποθέσεις ικανές για να γίνεις υπουργός, για να μην πω και πρωθυπουργός. Αυτό το βιογραφικό δεν προσφέρει δουλειά ούτε σε ανειδίκευτο εργάτη. Πόσω μάλλον αν σου αναθέσουν οι πρόθυμοι να εξαπατηθούν την κυβέρνηση.
Αντιθέτως, στηρίζει το “καλύτερο βιογραφικό της χώρας”, όσους είχαν προγόνους πρωθυπουργούς, ενώ δίπλα στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Εν προκειμένω το δικό της εντυπωσιακό βιογραφικό, το οποίο περιλαμβάνει την αξιοζήλευτη θέση της “Εκπροσώπου Τύπου” του τάφου της Αμφίπολης -που δείχνει τη μεγάλη εμπειρία και προσφορά της στο κομμάτι του Πολιτισμού.
Αν πάντως ψάχνει κανείς την πιο ιδιαίτερη ψηφίδα στο βιογραφικό σημείωμα της Άννας Παναγιωταρέα, δεν είναι η κλασική άσπρη τούφα, η ρίμα με τη “φαιδρά πορτοκαλέα” ή κάτι αντίστοιχο. Είναι πως έχει συγγράψει το βιβλίο “Κι σεν πως σ’ λεν; Χαρίλαος Φλωράκης”, με πολλά βιογραφικά στοιχεία για τον ιστορικό κομμουνιστή ηγέτη, όπως προκύπτουν από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες τους, και προπαντός οι κρίσεις του για γεγονότα της πρόσφατης νεοελληνικής ιστορίας (πχ για την κρίσιμη περίοδο 1989-91) που ήταν αρκετά νωπά όταν γράφτηκε το βιβλίο και παραμένουν έκτοτε στο αρχείο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ