23 Αυγ 2019

Ένας νεοναζί υπεράνω υποψίας – Άδεια οπλοφορίας είχε συνεργός δολοφονίας Γερμανού πολιτικού

Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του χριστιανοδημοκράτη Βάλτερ Λίμπκε από Νεοναζί, λόγω της στάσης του στο προσφυγικό, νέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας το μέγεθος της εύνοιας που έδειξαν οι δικαστικές αρχές σε ένα φερόμενο συνεργό της δολοφονίας.
Ο Μάρκους Χ., σεσημασμένος νεοναζί, είχε κερδίσει με δικαστική απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου του Κάσελ το δικαίωμα να οπλοφορεί νόμιμα. Βάσει της άδειας διέθετε συνολικά πέντε διαφορετικού τύπου όπλα, ενώ ήταν μέλος στον ίδιο σύλλογο σκοποβολής με τον κύριο δράστη της δολοφονίας, Στέφαν Ερνστ.
Ο Μάρκους Χ. είχε κάνει την αίτηση οπλοφορίας από το 2007, ωστόσο ο δήμος (;) του Κάσελ την αρνήθηκε, καθώς ένα χρόνο πριν ο Χ. είχε συλληφθεί πληρώνοντας πρόστιμο για την πράξη του. Το 2015 ωστόσο, μετά από νέα απόρριψη του αιτήματός του, ο Νεοναζί προσέφυγε στο δικαστήριο όπου και δικαιώθηκε, με το σκεπτικό πως οι ακροδεξιές του δραστηριότητες ήταν “παλαιότερες της πενταετίας”. Ενδιαφέρον έχει πως οι ίδιες οι αρχές της πόλης του Κάσελ, αν και του αρνήθηκαν επανειλημμένα την οπλοκατοχή, από το 2011 του είχαν χορηγήσει άδεια κατοχής εκρηκτικών υλών.
Την ίδια ώρα, οι έρευνες για περισσότερους συνεργούς και όπλα έχουν οδηγήσει στην εύρεση 46 όπλων και διαφόρων άλλων αντικειμένων, όπως μαχαίρια και τόξα. Οι αρχές, πέρα από τους τρεις βασικούς υπόπτους, εξετάζουν το ενδεχόμενο να βρίσκονται μπροστά σε ένα ευρύ νεοναζιστικό εγκληματικό δίκτυο, μέλη του οποίου, όπως φαίνεται, οπλοφορούσαν με τις ευλογίες του κράτους, παρά το γνωστό παρελθόν τους.
Mε πληροφορίες από jungewelt.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ