1 Σεπ 2019

Μακελειό στο Τέξας με πέντε νεκρούς: Πώς εκτυλίχθηκε η επίθεση, τι γνωρίζουμε για τον δράστη

 


Μακελειό στο Τέξας με πέντε νεκρούς: Πώς εκτυλίχθηκε η επίθεση, τι γνωρίζουμε για τον δράστη

© AFP 2019 / Cengiz Yar
Σε πέντε νεκρούς αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης στις αμερικανικές πόλεις Μίντλαντ και Οντέσα στο Τέξας, όπως μετέδωσε το Fox News, επικαλούμενο αξιωματούχο.
© AFP 2019 / JOEL ANGEL JUAREZ
Τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στο Τέξας, όταν ένοπλος που οδηγούσε αυτοκίνητο άνοιξε πυρ κατά περαστικών στο Τέξας. 
Νωρίτερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς και είκοσι τραυματίες. Η επίθεση έλαβε χώρα σε λεωφόρο που συνδέει τις δύο πόλεις του Τέξας, Μίντλαντ και Οντέσα.
Αρχικά, οι αστυνομικές Αρχές μιλούσαν για δύο ενόπλους σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για έναν δράστη, ο οποίος και έχασε τη ζωή του από τα πυρά της αστυνομίας στην Οντέσα. 
Τι συνέβη
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4 μ.μ. τοπική ώρα, όταν ένας αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος του Τέξας σταμάτησε στον δρόμο ένα χρυσό Honda για έναν έλεγχο ρουτίνας, σε λεωφόρο που συνδέει την Μίντλαντ με την Οντέσα.
Ο οδηγός άρχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς και τους μοτοσικλετιστές που περνούσαν από το σημείο, όπως έγινε γνωστό από συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αστυνομία της Οντέσα.
​Ο δράστης διέφυγε με το Honda, με κατεύθυνση πrος την Οντέσα, όπου «υπήρξαν πολλαπλά θύματα» σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς ο ίδιος συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. 
Κάποια στιγμή, εισέβαλε σε φορτηγάκι των αμερικανικών ταχυδρομείων και συνέχισε να πυροβολεί, μέχρις  ώς του πλησίασε τον χώρο διασκέδασης Cinergy στην Οντέσα και αφοπλίστηκε από έναν αστυνομικό.
​Ο δράστης
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχουν δύο ένοπλοι σε δύο ξεχωριστά αυτοκίνητα, ενώ αργότερα έγινε ξεκάθαρο ότι ήταν ένας ο δράστης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, πρόκειται για έναν άνδρα κοντά στα 35. 
Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την ταυτότητά ή τα κίνητρα πίσω από την επίθεση.
Ο ίδιος διέπραξε την επίθεση με τουφέκι.
Ο απολογισμός
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί. 
Σύμφωνα με το CBS 7, 14 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην Οντέσα, ενώ τουλάχιστον ένα από τα θύματα κατέληξε στο νοσοκομείο. Επτά άνθρωποι παραμένουν μάλιστα σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι δύο σε σοβαρή κατάσταση. 
Παράλληλα, τουλάχιστον ένα από τα θύματα της επίθεσης ήταν παιδί κάτω των 2 ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ