31 Ιαν 2020

Χυδαίος αντικομμουνισμός σε προβοκατόρικα δημοσιεύματα και στημένα «ρεπορτάζ» εναντίον του ΠΑΜΕ


Προβοκατόρικα δημοσιεύματα και στημένα «ρεπορτάζ» σε μια σειρά ΜΜΕ, με ενορχηστρωτή την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες, στοχεύοντας να συκοφαντήσουν και να χτυπήσουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να διαστρεβλώσουν τη μάχη που δίνουν ενάντια στη νοθεία, στον εκφυλισμό και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Σε αυτό το πλαίσιο, «πρόθυμα» ΜΜΕ και ορισμένοι «πρόθυμοι» δημοσιογράφοι αναπαράγουν αυτούσια τα ψέματα και τον χυδαίο αντικομμουνισμό που χρησιμοποιεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ προκειμένου να συγκαλύψει τα αίσχη της και να μεθοδεύσει ένα συνέδριο-παρωδία, με νόθους, εργοδότες και τα ΜΑΤ, για να γαντζωθεί στις καρέκλες της ως μηχανισμού στήριξης της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.
Ενδεικτικό δείγμα τέτοιας… «δημοσιογραφικής πένας» που «σέβεται» το ψέμα και βιάζει την αλήθεια, είναι το εξής απόσπασμα ενός τέτοιου… «ρεπορτάζ» σε ιστοσελίδα: «Οι αλήστου μνήμης “καταδρομικές παρεμβάσεις” μαυροντυμένων, κοντοκουρεμένων, στυλιαροφόρων “αγωνιστών” στα Συνέδρια που προσπάθησε να πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα και τη Ρόδο είχαν έναν και μόνον έναν σκοπό: Να μην πραγματοποιηθεί Συνέδριο της ΓΣΕΕ ώστε να μην πιστοποιηθεί με την ψήφο των εκπροσώπων των εργαζομένων η μηδαμινή συνδικαλιστική απήχηση των συγκεκριμένων “αριστερών παρατάξεων” στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας (…). Η λογική λέει ότι όσοι διαφωνούν με την πολιτική της ηγεσίας της ΓΣΕΕ μπορούν να αποχωρήσουν και να συστήσουν μια δική τους αυτόνομη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Δεν το κάνουν όμως γιατί θα χάσουν την πρόσβαση στην κρατική χρηματοδότηση (από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, συνδικαλισμένων και μη), χάριν της οποίας έχουν μισθό και “απασχόληση” οι κομματικοί συνδικαλιστές που δήθεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα…».
Ακριβώς τα ίδια ψεύδη και την ίδια «επιχειρηματολογία» – που παρουσιάζει τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους ως «εκπροσώπους των εργαζομένων» και τους εκλεγμένους συνδικαλιστές ως «στυλιαροφόρους καταδρομείς» – είχε διατυπώσει λίγες μέρες πριν άλλος δημοσιογράφος, σε κυριακάτικη εφημερίδα, που σημαίνει ότι «τα μανίκια σηκώθηκαν»…

Χυδαίος αντικομμουνισμός και «διαφήμιση» σχεδίου καταστολής

Το ποιοι είναι οι εμπνευστές αυτού του βρώμικου μπαράζ δεν είναι κρυφό…
Ο επικεφαλής της διορισμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, με δηλώσεις του, στερούμενος επιχειρημάτων, εξαπέλυσε αντίστοιχη χυδαία επίθεση: «Πρώτη φορά είδα αρχηγό κόμματος, τον κ. Κουτσούμπα, να παραδίνει φάκελο στον πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, υπερασπίζοντας τα πεπραγμένα του ΠΑΜΕ, του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ, καλώντας τον να κάνει …ντα τους συνδικαλιστές». Και πρόσθεσε: «Η ηγεσία του ΠΑΜΕ εργάζεται πουθενά ή είναι έμμισθη στο κόμμα;». Μαζί του ο έτερος συνδαιτυμόνας στα τραπέζια των κεφαλαιοκρατών, Γ. Κιουτσούκης, που μίλησε και αυτός για «έμμισθα στελέχη του ΚΚΕ».
Καθόλου τυχαία, καθώς η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συνδυάζει το ψέμα με την προσπάθεια εκφοβισμού των συνδικάτων που δίνουν τη μάχη για πραγματικά εργατικό συνέδριο, σχεδόν όλα τα στημένα δημοσιεύματα αναπαράγουν ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν δεσμευτεί για περιφρούρησή του από τυχόν «έκτροπα»! Αφού δεν τα κατάφεραν με σεκιουριτάδες, μπράβους, ανθρώπους της νύχτας κ.ο.κ., οι εργατοπατέρες ετοιμάζονται τώρα να φέρουν και τα ΜΑΤ, δίπλα στους εργοδότες και τις «μαϊμούδες» που με τόσο πάθος υπερασπίζονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ