29 Φεβ 2020

Ο κύριος Σ. για το λιντσάρισμα των αστυνομικών…

        

28-02-2020
Πηγή: Eurokinissi
Σε μια παρέα συζητούσαν για τις αποκρουστικές εικόνες μιας εισβολής κατοίκων ενός νησιού σ’ ένα ξενοδοχείο, στο οποίο κοιμούνταν αστυνομικοί. Την εισβολή ακολούθησε λιντσάρισμα των αστυνομικών. Όλοι συμφωνούσαν ότι αυτές οι εικόνες ήταν απαράδεκτες και ότι τον λιντσάρισμα των αστυνομικών ήταν καταδικαστέο. Μάλιστα μιλούσαν για τους νησιώτες με βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως τραμπούκοι, χούλιγκανς, βάρβαροι, κανίβαλοι και άλλα παρόμοια. Αναγνώριζαν βέβαια στους τραμπούκους νησιώτες το ελαφρυντικό ότι κάποιου από αυτούς οι αστυνομικοί έστειλαν τη γυναίκα στο νοσοκομείο χωρίς δόντια αφού πέταξαν στα μούτρα της δακρυγόνο σε ευθεία βολή, κάποιου από αυτούς έσπασαν το αυτοκίνητο και έδειραν το παιδί του που ήταν μέσα στο αμάξι και κάποιων από αυτούς διέλυσαν τα αυτοκίνητα!
Ο κύριος Σ. άκουγε τα όσα λέγονταν χωρίς να μιλήσει. Όταν πια η συζήτηση σταμάτησε, πήρε το λόγο και είπε:
Κάποτε σ’ έναν μεγάλο πόλεμο κάποιοι επέλεξαν να πάνε με τον κατακτητή και να προδίδουν συμπατριώτες τους, που βγήκαν στα βουνά πολεμώντας το εισβολέα. Μια φορά ένας τέτοιος προδότης πήγε με τον γιο του στο δάσος για ξύλα. Ο Χ., που πολεμούσε τον κατακτητή, τον στόχευσε με το όπλο του. Ο προδότης μάζεψε τα ξύλα μαζί με το γιο του και έφυγαν. Ο Κ., μικρότερος σε ηλικία από τον Χ., ρώτησε τον Χ. γιατί δεν σκότωσε τον προδότη και τον γιο του.
 – Γιατί δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς, απάντησε ο Χ.
 – Μα εξαιτίας αυτού πιάστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν πατριώτες, επέμεινε ο Κ.
 – Ναι αλλά εμείς δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς, επέμεινε ο Χ.
Πέρασε λίγος καιρός και οι κατακτητές με προδοσία έπιασαν τον αδελφό του Χ. και τον εκτέλεσαν μαζί με την γυναίκα και την κόρη του. Μερικές μέρες αργότερα ο προδότης ξαναβγήκε με τον γιο του στο δάσος για ξύλα. Ο Χ. πυροβόλησε και σκότωσε πρώτα τον γιο του προδότη και μετά τον προδότη.
 – Τώρα δεν γίναμε σαν κι αυτούς, ρώτησε ο Κ.
 – Όχι βέβαια, απάντησε ο Χ. Αυτοί βασάνισαν τον αδελφό μου, βίασαν την γυναίκα του και την κόρη του πριν τους εκτελέσουν. Εγώ τους εκτέλεσα χωρίς να υποφέρουν.
Ο κύριος Σ. έκανε μια μικρή παύση, κοίταξε έναν έναν τους συνομιλητές του στα μάτια και κατόπιν τους ρώτησε:
 – Καταλάβατε τι θέλω να πω;

Αγγίφς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ