Γράφει ο Νίκος Μόττας //
Τον ξέρουμε τον ένοχο, είναι γνωστή η αιτία. Η θλιβερή, απάνθρωπη εικόνα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη «νεκρή ζώνη», ανάμεσα σε πάνοπλους έλληνες και τούρκους αστυνομικούς, είναι ο καθρέφτης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.
Η έκρυθμη κατάσταση στα σύνορα φέρει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Αυτοί, με την ενεργό συμμετοχή της αντιδραστικής τουρκικής κυβέρνησης, αιματοκύλλησαν το λαό της Συρίας οδηγώντας στον ξεριζωμό εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι οι ίδιοι που, με τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές τους επεμβάσεις την τελευταία εικοσαετία, μακελεύουν τους λαούς της Μέσης Ανατολής για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Ο ιμπεριαλισμός «θρέφει» τον εθνικισμό και το ρατσισμό. Σκόπιμα στοχοποιούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ώστε να συσκοτιστεί ο ρόλος των ιμπεριαλιστών και να «ξεπλυθεί» ο επαίσχυντος, βρώμικος ρόλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Όσοι, με περισσό ρατσιστικό θράσος, τα βάζουν με τους πρόσφυγες και μετανάστες αποκαλώντας τους «λαθροεισβολείς», δεν ψελλίζουν ούτε κουβέντα για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Χυδαιολογούν απέναντι στον πρόσφυγα, αλλά «χτυπούν προσοχή» στους αμερικανονατοικούς φονιάδες. Τέτοια είναι η… ελληνόψυχη «λεβεντιά» τους.
Την ίδια πρακτική φαίνεται πως ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ. Αντί να καταγγείλει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας (για την οποία φέρει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) που εγκλωβίζει εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένους στην Ελλάδα, ετοιμάζει κέντρα τύπου «Γκουαντάναμο» στα νησιά. Αντί να υψώσει τη φωνή της σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που ενθαρρύνουν τα εγκλήματα της Τουρκίας στη Β. Συρία, κάνει επίδειξη ισχύος στα σύνορα με καταστολή, χημικά και δακρυγόνα.
Για να τελειώνουμε, λοιπόν:
Ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι είναι τα θύματα των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Αντίθετα, εχθροί του λαού μας ήταν και είναι οι ευρωατλαντικοί φονιάδες, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οι λακέδες τους, το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και αναπαράγει τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά.