Το τέλος της μαραθώνιας απεργίας πείνας, έπειτα από 323 μέρες, ανακοίνωσε ο κιθαρίστας του τουρκικού συγκροτήματος Grup Yorum, Ibrahim Gokcek. 
«Η αντίστασή μας πέτυχε μια πολιτική νίκη. Ολόκληρος ο κόσμος άκουσε για την αντίστασή μας. Πιστεύουμε ότι η αίτηση για τις συναυλίες μας θα έχει θετική κατάληξη» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το συγκρότημα.
Οι Grup Yorum αιτήθηκαν σήμερα, στο γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, άδεια για να συνεχίσουν τις συναυλίες τους. 
Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (TIHV) Şebnem Korur Fincancı σημείωσε: «Η ζωή νίκησε. Είπαμε πως τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα. Παλεύουμε για να δημιουργήσουμε ενα περιβάλλον όπου θα μπορούν να τραγουδούν τα τραγούδια τους ελεύθερα και θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».
gokcek
Σκίτσο του βραζιλιάνου σκιτσογράφου Carlos Latuff.
Η οικογένεια του Ibrahim Gokcek ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους ανέδειξαν το ζήτημα της απεργίας πείνας του μουσικού. Ο ίδιος ο Gokcek, εμφανώς ταλαιπωρημένος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. 
Θυμίζεται ότι η τραγουδίστρια των Grup Yorum Helin Bolek πέθανε στις 3 Απρίλη, σε ηλικία μόλις 28 ετών, έπειτα από 288 ημέρες απεργίας πείνας.