31 Ιαν 2012

Προτάσεις και αυταπάτες βολικές για τους αστούς



ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Προτάσεις και αυταπάτες βολικές για τους αστούς
Αθωώνει τη στρατηγική κυβέρνησης - ΕΕ και καλεί το λαό να στοιχιστεί πίσω από τον «καλύτερο» ιμπεριαλιστή
Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με την αιτιολογία ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει «την καταδίκη της χώρας». Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, ο Αλ. Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση επειδή «βάζει πάλι τις αγορές και τις τράπεζες πάνω από τους ανθρώπους και την κοινωνία», αθωώνοντας επί της ουσίας τους πολιτικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης και τη στρατηγική τους υπέρ της πλουτοκρατίας, που είναι και στρατηγική της ΕΕ.
Απεφάνθη ακόμα ότι «η μόνη περίπτωση να σωθεί ο ελληνικός λαός» είναι η εφαρμογή διαφορετικής μεθόδου διαχείρισης του χρέους που σώρευσε η πλουτοκρατία, η οποία συνίσταται σε «ένα μορατόριουμ πληρωμών για τρία τουλάχιστον χρόνια, ώστε να εξοικονομηθούν δεκάδες δισ. για απασχόληση, ανάπτυξη και κοινωνική προστασία».
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να νομιμοποιήσει την αποπληρωμή του χρέους σαν υποχρέωση του λαού. Ταυτόχρονα, με προτάσεις όπως αυτή για τρίχρονο «πάγωμα» στην αποπληρωμή του χρέους, καλλιεργεί αυταπάτες ότι στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, στην οποία θέλει διακαώς να παραμείνει η Ελλάδα, υπάρχουν περιθώρια να ασκηθεί διαχείριση υπέρ των εργαζομένων και της Κοινωνικής Ασφάλισης, όταν στρατηγική της Ευρωένωσης είναι η πλήρης ισοπέδωσή τους.
Ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ακόμα ότι το πρόβλημα σήμερα πηγάζει απ' τη«νεοφιλελεύθερη δομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις εμμονές της θλιβερής ηγεσίας της», κρύβοντας ότι, είτε με νεοφιλελεύθερη, είτε με σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, η ΕΕ ήταν και είναι Ενωση για τα μονοπώλια. Ο ίδιος πρότεινε «απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ, αναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους» και επικαλέστηκε το παράδειγμα της Κύπρου, «που εξασφάλισε δάνειο από τη Ρωσία αντί να προσφύγει στο μηχανισμό».
Ουσιαστικά υπέδειξε στην άρχουσα τάξη και στο πολιτικό της προσωπικό εναλλακτικές πηγές άντλησης ζεστού χρήματος, απ' το οποίο ούτε δεκάρα δεν αφορά στο λαό και στην κάλυψη δικών του αναγκών. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να πείσει το λαό ότι η σωτηρία του βρίσκεται στη συνεργασία της ντόπιας αστικής τάξης με έναν «καλύτερο» ιμπεριαλιστή και όχι στην πάλη για ανατροπή της αστικής τάξης και της εξουσίας της.
Επανέλαβε, τέλος, τις προτάσεις συνεργασίας προς κάθε κατεύθυνση σε «αντιμνημονιακή βάση», αναγορεύοντας σε χρέος όλων να σώσουν τη χώρα «από μια νέα εθνική τραγωδία», τσουβαλιάζοντας ξανά το λαό και τους κεφαλαιοκράτες που βγαίνουν πολλαπλά κερδισμένοι απ' τη σφαγή των εργασιακών λαϊκών δικαιωμάτων.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να προκύψει μη αυτοδύναμη κυβέρνηση απ' τις επόμενες εκλογές ο Αλ. Τσίπρας δεν έκρυψε ότι ορέγονται τη διαχείριση του συστήματος λέγοντας,«θέλουμε μια κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη νέα δανειακή σύμβαση και θα απεμπλέξει τη χώρα από το μνημόνιο», κρύβοντας ότι ο λαός δεινοπαθεί σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο και τις χώρες - μέλη της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ