18 Ιαν 2012

ΔΗΜ.ΑΡ. Θέλει ισχυρή την ιμπεριαλιστική ΕΕ


ΔΗΜ.ΑΡ.
Θέλει ισχυρή την ιμπεριαλιστική ΕΕ
«Εθνικός στόχος» για τον Κουβέλη η παραμονή της χώρας στο ευρώ
Για τη δημιουργία «πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού» εργάζεται η ΔΗΜ.ΑΡ. κατά δήλωση του προέδρου της Φ. Κουβέλη χτες στον «Αθήνα 9.84», ενώ μόλις προχτές είχε διαβεβαιώσει ότι μετεκλογικά θα επιδιώξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Χτες, ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε ότι, αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, το κόμμα του θα αναζητήσει προγραμματικές συμφωνίες προκειμένου «το ζήτημα της ακυβερνησίας να αντιμετωπιστεί», να δώσει δηλαδή σωσίβιο στο αστικό πολιτικό σύστημα από ενδεχόμενη ένταση των κλυδωνισμών.
Εδωσε πάντως ρεσιτάλ συνηγορίας της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και των μονοπωλίων της, υπεραμυνόμενος της ανάγκης να διατηρηθεί ως ισχυρό ιμπεριαλιστικό κέντρο. Χαρακτηρίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη «εθνικό στόχο», επί της ουσίας κάλεσε το λαό να επιλέξει τον ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό και να στοιχηθεί πίσω απ' αυτόν, ενισχύοντάς τον στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.
Σ' αυτό το πνεύμα, εξέφρασε την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στην ΕΕ, λέγοντας ότι«το ενδεχόμενο των δύο ομόκεντρων κύκλων των κρατών μελών της ευρωπαϊκής Ενωσης όπως κάποιοι υποστηρίζουν θα οδηγήσει στην επί της ουσίας αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και βεβαίως δεν θα υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή ενοποίηση και αυτό θα είναι πάρα πολύ αρνητικό (...) για την εξέλιξη της Ευρώπης και κυρίως για μία Ευρώπη, που μη πολιτικά ενοποιημένη, θα έχει από ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή στο διεθνή καταμερισμό της οικονομικής διαδικασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ