7 Ιουλ 2012

Τι έγινε; Σταμάτησε να φυσάει άνεμος αλλαγής στην Ευρώπη;


Τι έγινε; Σταμάτησε να φυσάει άνεμος αλλαγής στην Ευρώπη; 




Ασφαλώς και θυμάστε το προεκλογικό σόου Τσίπρα-Βενιζέλου για το ποιος θα πάρει την ευλογία του Γάλλου πάπα της κεντροαριστεράς. Αν ανασκάλεψετε λίγο τη μνήμη σας θα θυμηθείτε και τον κύριο Μελανσόν, ο οποίος παρέλασε κανονικότατα από τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και υποστήριξε ανοιχτά τον Ολάντ  για να  σπάσει το μέτωπο Μέρκελ -Σαρκοζί και να φυσήξει νέος άνεμος στην Ευρώπη. Τον "άνεμο" αυτό που φούσκωσε τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ, η Γ.Γ. του ΚΚΕ τον χαρακτήρισε αέρα κοπανιστό. 
Από ότι φαίνεται το άθλιο παζλ των εκβιασμών και των ψεμμάτων  συμπληρώνεται. Ιδιαίτερα χρήσιμα  συμπεράσματα ελπίζω να βγάλουν  όσοι  "φίλοι" έσπευσαν να τα "ρίξουν" στο ΚΚΕ και στις εκτιμήσεις του για το αποτέλεσμα, έστω και αν "ανέκρουσαν πρύμναν".
Προς τι όλος αυτός ο πρόλογος; Διαβάστε το δημοσίευμα που βρήκα στο enikos.gr και θα καταλάβετε.




«Ισχυρή προσωπικότητα», που όμως δε δημιουργεί προβλήματα, θεωρεί την Άγγελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δήλωσή του στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Μαριάν».
"Κατάλαβα γρήγορα την προσωπικότητά της, ισχυρή αλλά χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Ξέρεις αυτό που θέλει και έχει την αίσθηση του συμβιβασμού, κρατώντας ταυτόχρονα τη θέση της", λέει ο γάλλος πρόεδρος για τη γερμανίδα καγκελάριο στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο.
Ο κ. Ολάντ συμπληρώνει ότι «αντίθετα από ότι λέγεται, οι σχέσεις μας δεν είναι κακές». Για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στις 28 και 29 Ιουνίου, ο γάλλος πρόεδρος αναφέρει: «έπαιξε έναν πολύτιμο ρόλο. Κατάλαβε ότι έπρεπε να μετακινηθεί απέναντι στην Ιταλία και την Ισπανία οι οποίες χρησιμοποίησαν την αδυναμία τους ως δύναμη».
 Όσο για τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, "είναι πολύ καταρτισμένος, πολύ ενημερωμένος, αλλά είναι κατ' αρχάς ένας Αμερικανός με συνείδηση της ισχύος των ΗΠΑ", εκτιμά ο κ. Ολάντ. Σύμφωνα μ' αυτόν, ο Ομπάμα "υπήρξε ένας συμπαραστάτης (της γαλλικής θέσης στους κόλπους της ΕΕ) επειδή έχει ανάγκη την ανάπτυξη στην Ευρώπη για να ανακάμψει η δραστηριότητα στη χώρα του".










 Αναρτήθηκε από  ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ