17 Οκτ 2012

ΚΚΕ Καταγγέλλει την εγκληματική δράση του ισραηλινού στρατού


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει την εγκληματική δράση του ισραηλινού στρατού
Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού
Η Παλαιστίνη, με την ισραηλινή κατοχή και τη στήριξη των ιμπεριαλιστών, είναι μια πελώρια φυλακή
Την επιθετικότητα του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και την προκλητική αδιαλλαξία του απέναντι στο δίκαιο αγώνα του για τον τερματισμό της κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, καθώς και τους κινδύνους γενικευμένου πολέμου στην ευρύτερη περιοχή στο έδαφος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, καταγγέλλει με παρέμβασή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας.
Με την παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής: «H επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και η προκλητική αδιαλλαξία του απέναντι στο δίκαιο αγώνα του για τον τερματισμό της κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, εκδηλώθηκε ακόμη μία φορά με την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Η εγκληματική δράση του ισραηλινού στρατού κατοχής κλιμακώνεται με δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας και στα άλλα παλαιστινιακά εδάφη.
Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί αυξάνουν τους κινδύνους γενικευμένου πολέμου με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
Στο έδαφος αυτών των ανταγωνισμών η ΕΕ αναβαθμίζει συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές - εμπορικές, αλλά και τις στρατιωτικές της σχέσεις με το Ισραήλ, τόσο στα πλαίσια της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ, όσο και της ένταξης του Ισραήλ στο χώρο του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού.
Με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ συνάφθηκε πρωτόκολλο που προσαρτάται στην Ευρω-Μεσογειακή Συμφωνία Σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Ισραήλ, με το οποίο τα προϊόντα που παράγονται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη να εξάγονται ως ισραηλινά προϊόντα στα κράτη - μέλη της ΕΕ.
Η συμφωνία αυτή EE - Ισραήλ ουσιαστικά αποτελεί ευθεία αναγνώριση και νομιμοποίηση της ισραηλινής κατοχής και των εγκλημάτων σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
Ερωτάται το Συμβούλιο:
Προτίθεται να συνεχίσει αυτή την πολιτική στήριξης του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και του δίκαιου αγώνα του, για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ; Για το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους, την απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ