19 Οκτ 2012

«Γιορτή» εθνικισμού και ρατσισμού από τους Χρυσαυγίτες


«Γιορτή» εθνικισμού και ρατσισμού από τους Χρυσαυγίτες
«Γιορτή ελληνικής νεολαίας» ονοματίζει η «Χρυσή Αυγή» τις εθνικιστικές εκδηλώσεις που στήνει αύριο Σάββατο στο Αλσος Ελληνικού Στρατού, με ομιλίες για τα «100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους» και «χαιρετισμούς συναγωνιστών από τις σκλαβωμένες πατρίδες».
Σύμφωνα με το προπαγανδιστικό τους υλικό, ανάμεσα στα περίπτερα που θα στηθούν προβάλλεται αυτό της Black Sun Rising Recs, δισκογραφικής εταιρείας που έχει για διακηρυγμένο στόχο την «προώθηση της λευκής εθνικιστικής μουσικής» και προωθεί συγκροτήματα με ονόματα όπως «Pogrom» («πογκρόμ»). Στις εκδηλώσεις θα υπάρχει επίσης «Εκθεση εθνικιστικής αφίσας», ενώ «θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με εθνικιστική μουσική».
Στο μεταξύ, ως υποστηρικτής της φασιστικής, ρατσιστικής, δολοφονικής δράσης της «Χρυσής Αυγής» εμφανίστηκε ο τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος σε τηλεοπτική εκπομπή. Είπε συγκεκριμένα:
«Θεωρώ ότι η "Χρυσή Αυγή" εν μέρει καλά πράττει! Μ' αρέσει αυτό που κάνει η "Χρυσή Αυγή" (...) Προτιμώ η "Χρυσή Αυγή" να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια "Χρυσή Αυγή" που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ' αρέσει ο τσαμπουκάς της! (...) Ξέρετε πόσες φορές παρακολουθώντας τα ΜΜΕ ήθελα να κάνω αυτό που κάνει η "Χρυσή Αυγή"; Ξέρετε πόσες φορές κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω να πωλούνται παράνομα τα cd μας και μου έρχεται να πιάσω αυτούς τους μαύρους και να πάρω όλα τα cd και να τα σπάσω στο κεφάλι τους; Και να βλέπω απέναντι τους αστυνομικούς να τους κοιτάζουν; Τι πρέπει να κάνουμε, να λέμε με ευγένεια σας παρακαλούμε πάρτε τους μαύρους με τα cd; Οχι, καλά κάνουν!».Τις δηλώσεις αυτές τις προβάλλει δεόντως η «Χρυσή Αυγή» στην ιστοσελίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ