3 Οκτ 2012

και παλι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ρεεεεεεεεεε


ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Η εξαθλίωση παραμένει

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

Η Βραζιλία συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας της ανισότητας στη Νότια Αμερική, και με σοσιαλδημοκρατική διαχείριση από τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα και την νυν Ντίλμα Ρουσέφ.

Το Σεπτέμβρη του 2011, 8.054.000 διαβιούσαν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας σε σύγκριση με τα 8.520.000 για τον ίδιο μήνα το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής της Βραζιλίας (IBGE). Ωστόσο άλλες μετρήσεις ανεβάζουν τους ανθρώπους που ζουν στην εξαθλίωση σε 16 εκατομμύρια. Σύμφωνα δε με το Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη (IFAD), το 55% του πληθυσμού στις αγροτικές περιοχές ζει κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό εκτοξεύεται στο 66% για τη Βορειοανατολική Βραζιλία, όπου σχεδόν οι μισοί από τους φτωχούς ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Η Βραζιλία παραμένει πρωταθλήτρια της ανισότητας στη Νότια Αμερική με πάνω από 60 εκατομμύρια φτωχούς σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Προγράμματος Ανθρωπίνων Οικισμών του ΟΗΕ (UN Habitat), που αναφέρει ότι η ανισότητα εισοδήματος κατέγραψε αύξηση όπως και στις περισσότερες χώρες της Νότιας Αμερικής. Παρότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ τριπλασιάστηκε, καθώς εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης μπορεί να έπεσε κατά 2,9% το 2009, αλλά το 2010 ξαναγύρισε σε μέσο επίπεδο 4,2% για όλη την ήπειρο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι αύξησαν τα πλούτη σε βάρος των λαών. Η Βραζιλία το 2011 έγινε η έκτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, υπερσκελίζοντας τη Βρετανία και απειλεί άμεσα στην πέμπτη θέση τη Γαλλία. Η σοσιαλδημοκρατικού τύπου διαχείριση στη Βραζιλία ευνόησε το μεγάλο κεφάλαιο και δεν άλλαξε την αθλιότητα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ