8 Δεκ 2012

Ο λαός να απομονώσει τα φασιστοειδή


Ο λαός να απομονώσει τα φασιστοειδή


Μόνο τυχαίες δεν είναι οι κάθε λογής επιθέσεις νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά του ΚΚΕ. Η οργάνωση δίνει τα διαπιστευτήριά της στο μεγάλο κεφάλαιο ως μηχανισμός που διασφαλίζει τα συμφέροντά του. Ενας ύπουλος τρομοκρατικός, αντικομμουνιστικός μηχανισμός που χρησιμοποιείται εναντίον όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Ετσι:
  • Καμώνονται τους «φίλους» των εργατών με συσσίτια, εθίζοντάς τους στην ελεημοσύνη, τη δουλοπρέπεια. Ταυτόχρονα τους διαιρούν σε Ελληνες και ξένους για να τους αποδυναμώσουν απέναντι στον κοινό ταξικό τους αντίπαλο, τη μεγαλοεργοδοσία. Τους «νουθετούν» να κάθονται φρόνιμα μπρος στο αφεντικό τους, όταν προσπαθεί να τους αλυσοδέσει. Ετσι «προειδοποίησαν» τους χαλυβουργούς του Βόλου να μην απεργήσουν, να δεχτούν ό,τι ψίχουλα τους δώσει ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης.
  • Επιτίθενται με απειλές, ρόπαλα, μαχαίρια σε μαθητές και εργάτες που καλούν σε απεργία ενάντια στα μέτρα συγκυβέρνησης/ΕΕ, τις οποίες τάχα αντιμάχεται η Χρυσή Αυγή! Η περίπτωση του Λαγκαδά είναι αποκαλυπτική. Την πρέπουσα απάντηση την πήραν από τους απεργούς της ΑΓΝΟ.
  • Ζητούν στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές υπέρ των εφοπλιστών, για να μην αλλάξουν σημαία στις καραβάρες τους. Δεν αρθρώνουν «κιχ» για το καμποτάζ που τσακίζει τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, σιγοντάροντας τη ναυτολόγηση πάμφθηνου εργατικού δυναμικού στα καράβια, που γίνεται όχημα για το χτύπημα συνολικά των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή και ασφάλεια στη θάλασσα.
  • Ζητούν νέα «κίνητρα» για «επενδυτές» μεγαλοξενοδόχους. Να αναλάβει ο λαός τα χρέη χρεοκοπημένων τραπεζιτών. Καλούν μονοπώλια του εξωτερικού να εξορύξουν, φυσικά με το αζημίωτο, τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
  • Εισηγούνται στη συγκυβέρνηση να απασχολεί στο Δημόσιο εργαζόμενους με 14 ευρώ τη μέρα δίχως ασφάλιση (άνεργους του ΟΑΕΔ). Για τον ιδιωτικό τομέα, σε συνεννόηση με βιομήχανους και μεγαλοεπιχειρηματίες, καταγγέλλοντας «συνδικαλισμό» και «εργατοπατέρες», ψάχνουν πάμφθηνους εργάτες δίχως κανένα ασφαλιστικό ή άλλο δικαίωμα.
Κοντά σε αυτά η λογοδιάρροια ενάντια στο ΚΚΕ, που την τροφοδοτούν διαρκώς. Δεν το κάνουν τυχαία. Γιατί ο «εθνικοσοσιαλισμός» είναι η άλλη, πιο ωμή και βάρβαρη όψη του καπιταλισμού και αντίπαλό τους έχουν τα λαϊκά στρώματα και την πρωτοπορία τους, τους κομμουνιστές. Υμνητές του Χίτλερ, τους πονάει το ΚΚΕ γιατί ο λαός δεν ξεχνά πως όταν κάποιοι φόραγαν κουκούλες και έστελναν στο απόσπασμα Ελληνες αγωνιστές, το ΚΚΕ έδινε το αίμα του για τη λευτεριά. Τους πονάει το ΚΚΕ γιατί αγωνίζεται, 94 χρόνια, για το ψωμί και τη ζωή του λαού. Χτυπώντας το (ακριβώς όπως κάνουν και μια σειρά αρθρογράφοι και δημοσιολόγοι, αστοί πολιτικοί άλλων κομμάτων, όλοι όσοι συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα για να πλήξουν τη στρατηγική του Κόμματος), θέλουν να ανακόψουν την αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, την εξουσία.
Δε θα τους περάσει. Το βιώνουν ήδη εκεί που ο ίδιος ο λαός, το ταξικό εργατικό κίνημα τους βάζει στο περιθώριο. Σε χώρους δουλειάς, σχολεία, γειτονιές. Θα το νιώσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι, νέοι, απομονώνουν τους φασίστες ξαναστέλνοντάς τους εκεί όπου πραγματικά ανήκουν: στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ