22 Φεβ 2013

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.
Τρίτη 26 του Φλεβάρη Πανελλαδική κινητοποίηση των τυφλών με ολοήμερη παραμονή έξω από το υπουργείο οικονομικών. Στην κινητοποίηση  η ΣΕΑΑΝ καλεί να πάρουν μέρος όλες οι κατηγορίες των αναπήρων και τους γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΒΑΘΗ, ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ, ΣΤΙΣ 11.30 Π.Μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Ενάντια στις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, σε φάρμακα και θεραπείες, τα χαράτσια και την φοροληστεία, την πείνα και την ανεργία.
Δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι μας πληρώθηκαν τον τελευταίο μήνα την σύνταξη τους πετσοκομμένη κατά 400 και 500?. Άλλες δεκάδες χιλιάδες αδυνατούν να πληρώσουν τις αναγκαίες θεραπείες μετά τις περικοπές, το νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και την συμμετοχή στα φάρμακα, ενώ κατά χιλιάδες σφαγιάζονται στα ΚΕΠΑ. Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, ΤΡΟΙΚΑ και ΕΕ μας σπρώχνουν στον Καιάδα για τας κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών. Τώρα θέλουν να μας χωρίσουν στους άνω και κάτω του 80%, με ή χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Αύριο στο 90 και 95%. Ότι εξαιρούν σήμερα θα το κόψουν αύριο. Μην τους πιστεύετε.. Εγκαταλείψτε τους, κόμματα του κεφαλαίου, του ευρωμονοδρομου, παλιούς και νέους σωτήρες. Συνένοχες είναι και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΕΟΤ και ΠΣΤ αλλά και ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΑΜΕΑ που στήριξαν αυτή την πολιτική με την γραμμή της απομόνωσής μας από τον υπόλοιπο λαό μέσω τον εξαιρέσεων(«σκληρά αλλά αναγκαία τα μέτρα» έλεγαν οι ανακοινώσεις τους) και σήμερα παίζουν το παιχνίδι του διαχωρισμού των πάνω και κάτω του 80% διευκολύνοντας για μια ακόμα μια φορά την κυβέρνηση και την ΕΕ.
Ενιαίος ασυμβίβαστος αγώνας των τυφλών, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Συντονίζουμε τα βήματα μας με όλους αυτούς που πλήττονται από αυτή την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΤΡΟΙΚΑ, και της ΕΕ, για να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Γιατί η κρίση και η ανάπτυξη τους είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος της βαρβαρότητας και της μίζερης ζωής. Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ, παίρνουμε την δική μας θέση για την συγκρότηση της πανίσχυρης Λαϊκής Αγωνιστικής Συμμαχίας, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικροαγροτών. Οι δυνάμεις που μπορουν να στεριώσουν την  Λαική Συμμαχία, είμαστε οι πολλοί, η συντριπτική πλειοψηφία, αν το πιστέψουμε, στηριχτούμε στην  δική μας συλλογική δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
Αγωνιστικά διεκδικούμε:
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
  • Ενάντια στην κατακρεούργηση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, ούτε 1? δεν θα δεχτούμε περικοπή.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ. Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα  καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν την χορήγησή τους.
  • Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000? για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
  • Καμία συμμετοχή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις. Κανένας ανάπηρος ή χρόνιος πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες επειδή δεν έχει να πληρώσει.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων για όσο κρατάει η ανεργία. Μαζικές προσλήψεις εδώ και τώρα.
  • Κανένας φόρος στα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια και ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ