16 Φεβ 2013

ΟΕΒΕΚ-Ας γινουμε και ΠΟΡΝΕΣ για λιγα ευρο


OEBEK: Υπέρ της επένδυσης στον Ερημίτη, να αποσύρει ο Δήμος την προσφυγή στο ΣτΕ!

Η ΟΕΒΕΚ ζητά από το Δήμο Κέρκυρας να αποσύρει την προσφυγή που έκανε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την επένδυση στον Ερημίτη, καθώς, όπως εξηγεί, μια τέτοια είναι στρατηγικής σημασίας για το νησί, αλλά και ανάσα για πολλούς κλάδους επαγγελματιών. 

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ΟΕΒΕΚ έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας πληροφορήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο Δήμος Κέρκυρας μαζί με άλλους φορείς προσέφυγε στο ΣτΕ για την ακύρωση της παραχώρησης του Ερημίτη και κατά συνέπεια της ακύρωσης της τουριστικής επένδυσης από ξένη εταιρεία.

Εκτιμούμε ότι η παραπάνω ενέργεια είναι απόρροια σκέψεων και πολιτικών που υπηρετούν τον λαϊκισμό προσποιούμενοι δήθεν περιβαλλοντικές ευαισθησίες περί προστασίας του περιβάλλοντος της περιοχής του Ερημίτη.

Θυμίζουμε σε όλους ότι πριν από δέκα χρόνια σε παραπλήσια περιοχή της Κασσιόπης που κάηκε ολοσχερώς από εμπρησμό και καταστράφηκε μια περιοχή δασική και απείρου φυσικού κάλους, «αναδασώθηκε» με πολυτελείς βίλες χωρίς να υπάρξει ουδεμία αντίδραση τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από διαφόρους περιβαλλοντικά ευαίσθητους φορείς.

Λυπούμεθα που για μια φορά ακόμα ο Δήμος της Κέρκυρας παρακολουθεί τις εξελίξεις ως απλός θεατής, κυριολεκτικά σέρνεται από μικροπολιτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και λογικές της προηγούμενης δεκαετίας ενός παρωχημένου πολιτικού συστήματος που έχει μπει στο ντουλάπι της ιστορίας οριστικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας για μια φορά ακόμα επισημαίνει την κρισιμότητα της επιβίωσης σημαντικών επαγγελματικών κλάδων και εργαζομένων ειδικά στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομική δραστηριότητα. Καθημερινά συνάδελφοί μας στην Κέρκυρα κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, αδυνατούν να εκπληρώσουν βασικές προϋποθέσεις επιβίωσης των οικογενειών τους και καθημερινά δεκάδες κερκυραίοι επαγγελματίες καταδικάζονται στα δικαστήρια της Κέρκυρας για οφειλές προς πάντες. Αυτή είναι η πραγματικότητα στο νησί μας και εναπόκειται σε εμάς τους ίδιους τους κερκυραίους να αναζητήσουμε διεξόδους για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των οικογενειών μας.

Αντί λοιπόν ο νέος ισχυρός Δήμος Κέρκυρας των 100.000 κατοίκων να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την υλοποίηση επενδύσεων, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την υλοποίηση έργων δημόσιας ωφέλειας, αντί να βοηθά ουσιαστικά στην διαμόρφωση φιλικού περιβάλλοντος για νέες επενδύσεις στο νησί μας, από όπου κι αν προέρχονται, φαίνεται ότι πράττει το ακριβώς αντίθετο και προσπαθεί να ακυρώσει τεραστίας σημασίας στρατηγική επένδυση.

Ο Δήμος της Κέρκυρας είναι εκείνος που έχει την ευθύνη της διαμόρφωσης ενός αναγκαίου επιχειρησιακού προγράμματος με την συνεργασία των παραγωγικών φορέων και των πολιτών και θέτει τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη του νησιού ειδικά στους τομείς του τουρισμού, των υπηρεσιών, του εμπορίου, της μεταποίησης και του πρωτογενή τομέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας ζητεί σήμερα από τον Δήμο της Κέρκυρας:

1ον Την άμεση απόσυρση της προσφυγής στο ΣτΕ για την επένδυση στον Ερημίτη,

2ον Την διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων το επόμενο διάστημα και ανάληψη πρωτοβουλιών που θα δώσουν άμεσα την δυνατότητα για την πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων επενδύσεων ειδικά στον τομέα του τουρισμού αλλά και των υποδομώ

1 σχόλιο:

TOP READ