17 Μαρ 2013

Ο Κατίδης και οι νεοναζί κότες


Ο Κατίδης και οι νεοναζί κότες


 Posted  by 2310net 

Δεν είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι ανάμεσα σε τόσους ποδοσφαιριστές που κλωτσάνε το τόπι βρέθηκε ένας να χαιρετήσει ναζιστικά. Οι ποδοσφαιριστές άλλωστε φημίζονται για τον έκλυτο, παρασιτικό τρόπο ζωής τους, απειροελάχιστες ήταν οι εξαιρέσεις της πολιτικοποίησής τους, ενώ ιδιαίτερα στη χώρα μας το μόνο που τους ενδιαφέρει όπως φαίνεται είναι να αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα, να πηγαίνουν στα μπουζούκια και να πηδάνε και καμιά μοντέλα. Ο 20χρονος Κατίδης, ήδη γνωστός για τα καμώματά του, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να σκεφτεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε δώσει και στο παρελθόν δείγματα περίεργης συμπεριφοράς. Πιθανόν αυτό να οφείλεται στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, πιθανό να το κάνει για να κερδίζει λίγα λεπτά παραπάνω δημοσιότητας. Άλλωστε μέχρι και η ΔΗΜΑΡ ξύπνησε από τον συγκυβερνητικό της λήθαργο και ασχολήθηκε μαζί του.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η προσπάθεια δικαιολόγησης της πράξης αυτής, προσπάθεια η οποία αποδεικνύει αυτό που γνωρίζουμε από καιρό: ότι οι φασίστες είναι κότες, είναι οι πρώτοι που προδίδουν την ιδεολογία τους.

Όταν ένας φασίστας «συλλαμβάνεται» να πράττει ενάντια στα «χρηστά ήθη» το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να αποκυρήττει τον ίδιο του τον εαυτό. Χαιρετάνε ναζιστικά και μετά σου λένε ότι δεν είναι ναζιστικός ο χαιρετισμός αλλά…Επιτίθενται και μαχαιρώνουν μετανάστες και μετά τα μαζεύουν και καταδικάζουν τη βία. Γράφουν άρθρα για τον Σατανά και τον θεό Πάνα, χλευάζουν τον χριστιανισμό και μετά τρέχουν πίσω από τις θεούσες για να μη χάσουν καμιά ψήφο. Γράφουν ύμνους και αφιερώματα για τον Χίτλερ και ντρέπονται δημόσια να τον υπερασπιστούν. Γενικότερα υπάρχει πάντα μια χαζή δικαιολογία για ό,τι κάνουν, τόσο χαζή όσο και οι ψηφοφόροι τους, η οποία χρησιμοποιείται για να καλυφθεί η πραγματική ντροπή των φασιστών για την ιδεολογία τους.

Αυτή την περηφάνια και την «τιμή» άραγε περιγράφει το γνωστό τους σύνθημα; Η ΧΑ που αρέσκεται στην επίδειξη ανδρισμού και μαγκιάς ανέβασε ανακοίνωση μετά το περιστατικό στην οποία λίγο πολύ αναλάμβανε την ευθύνη της υπεράσπισης του Κατίδη. Οι ίδιοι λίγη ώρα αργότερα κατέβασαν την ανάρτησή τους, προφανώς γιατί δεν τους άρεσε η ιδέα να υπερασπιστούν τόσο άμεσα έναν ναζιστή, την ώρα που προσπαθούν να το παίξουν πατριώτες είτε γιατί η δήλωση μετάνοιας του ναζιστή ποδοσφαιριστή ότι σιχαίνεται τον φασισμό τους έκανε πιο επιφυλακτικούς.

Πολύ θα ήθελα να δω έναν από αυτούς τους εκπροσώπους του ναζισμού στη χώρα μας να βγει δημόσια, ανοιχτά και χωρίς μου-σου-του και να υπερασπιστεί αυτά που πιστεύει, χωρίς να κρυφτεί πίσω από μισόλογα, υπεκφυγές και δικαιολογίες που δεν μπορεί να πιστέψει ούτε νήπιο. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Κάθε τους κίνηση, δημόσια τοποθέτηση και επίσημη ή όχι ανακοίνωση είναι βασισμένη στην γκεμπελική διαθήκη για την προπαγάνδα. Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία, για τους Ναζί δεν έχει σημασία η αλήθεια, η εντιμότητα, η περηφάνια. Αυτές είναι κενές νοήματος λέξεις.

Το πραγματικό μας θέμα δεν είναι αυτή τη στιγμή ο Κατίδης, αλλά αυτό που συμβολίζει αυτή η περίπτωση. Όσο εύκολα ένας νεαρός που έχει χαράξει στο σώμα του στίχους ενός μαύρου ράπερ, οι οποίοι λένε «γίνε πλούσιος ή πέθανε προσπαθώντας», σηκώνει το χέρι και χαιρετά ναζιστικά, τόσο εύκολα θα τον μιμούνται διάφοροι νέοι και παιδιά. Γιατί πολύ απλά ο φασισμός δεν έχει προϋποθέσεις. Όλοι μπορούν να γίνουν φασίστες. Αρκεί να έχουν άχυρα στο κεφάλι και σκατά στην καρδιά.

 ΥΓ. Μπράβο στην ORIGINAL για τη στάση της ακόμα μια φορά. Κρίμα για τον Λίνεν, που άλλα είχε δείξει στο παρελθόν.

ΥΓ. Μια και μιλάμε για ΑΕΚ, φασίστες και κωλοτούμπες θυμηθείτε τι είχαμε γράψει πριν από κάποιους μήνες: Η υποκρισία του φασίστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ