2 Απρ 2013

ΘΑΣΟΣ Εδιωξαν τους χρυσαυγίτες οι κάτοικοι της Ποταμιάς


ΘΑΣΟΣ
Εδιωξαν τους χρυσαυγίτες οι κάτοικοι της Ποταμιάς
Αντιμέτωποι με τη μαζική αντίδραση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας βρέθηκαν για άλλη μια φορά τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά στην Ποταμιά της Θάσου, στο πλαίσιο διχαστικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η οργάνωση.
Μέλη της Χρυσής Αυγής το απόγευμα της Κυριακής πήγαν στην πλατεία της Ποταμιάς για να διανείμουν τρόφιμα, όπως πάντα μόνο σε Ελληνες. Κάτοικοι του χωριού και νέοι που δραστηριοποιούνται στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα με το που τους πήραν είδηση, ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα καταδίκης του φασισμού και του ρατσισμού που προσπαθεί να δηλητηριάσει το λαό. Απαίτησαν την απομάκρυνσή τους δηλώνοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι και δεν θέλουν την ελεημοσύνη τους. Ταυτόχρονα, κάλεσαν τους ελάχιστους κατοίκους που πήγαν να πάρουν τρόφιμα, να τους γυρίσουν την πλάτη, να μην πέσουν στην παγίδα που στήνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες νωρίτερα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής διένειμαν τρόφιμα και στην Τοπική Κοινότητα Λιμεναρίων, όπου και πάλι ελάχιστοι προτίμησαν την «πραμάτεια» της. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζουν να κάνουν το ίδιο και στην Παναγία, όπου ήδη οι κάτοικοι του χωριού έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί.
Η Αχτιδική Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους κατοίκους της Ποταμιάς που συντεταγμένα και αποφασιστικά έδιωξαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Κινήσεις σαν κι αυτή όπως και προηγούμενα των κατοίκων της Τσαριτσάνης, είναι αυτές που μπορούν να απομονώσουν το χιτλερικό - φασιστικό αυτό μόρφωμα που επιχειρεί να δηλητηριάσει τα μυαλά των εργαζομένων. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί στημένο παρακρατικό μηχανισμό και γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, ενός συστήματος που σήμερα γονατίζει και κάνει το λαό να υποφέρει.
Αυτοί που υμνούν τον Χίτλερ, διαλέγουν τέτοιους τρόπους (διανομής τροφίμων) για να βγουν από τη σπηλιά που τους φυλάκισε η φρικαλεότητα των ιδεών και των πράξεών τους.
Αυτός είναι ο ρόλος τους, να καθηλώσουν το λαϊκό κίνημα, να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης εναντίον της πλουτοκρατίας, αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για να χτυπήσουν τους αγωνιζόμενους εργάτες.
Μόνο το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να τους αντιμετωπίσει, να εξαλείψει με την πάλη του τις αιτίες εμφάνισής τους, να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ, πολιτική που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση, την εξουσία των μονοπωλίων.
Καλούμε τους εργαζόμενους - αυτοαπασχολούμενους - φτωχούς αγρότες, τη νεολαία του νησιού να δώσουν "πληρωμένη" απάντηση στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να τους απομονώσουν από κάθε χωριό, όπου τολμούν να κάνουν την εμφάνισή τους».
Φασιστοειδή χτύπησαν 30χρονο
Στην Ξάνθη, την περασμένη Πέμπτη, μέλη της Χρυσής Αυγής έδειραν στο κέντρο της πόλης έναν μουσουλμάνο κάτοικο της περιοχής, επειδή «τόλμησε» να μιλήσει στην πομάκικη γλώσσα. Ο 30χρονος μουσουλμάνος δέχθηκε επίθεση από χρυσαυγίτες, ενώ καθόταν σε μια καφετέρια. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.
Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση του ναζιστικού τάγματος εφόδου του συστήματος. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Καλούμε τον ξανθιώτικο λαό να τους απομονώσει, να ξαναλουφάξουν στις τρύπες τους, όπου ήταν κρυμμένοι για δεκαετίες. Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης είναι ενωμένοι ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, γλώσσα, καταγωγή και αποφασισμένοι να απομονώσουν το ρατσισμό και το φασισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ