25 Ιουν 2013

«Ο Μαυρογιαλούρος» στο Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ

«Ο Μαυρογιαλούρος» στο Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ
DSC02002-lixi-sm
Ένα όμορφο και πάντα επίκαιρο έργο ανέβασε η θεατρική ομάδα του 3ου Λυκείου Κέρκυρας στο «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου» που διοργανώνει το ΕΣΥΝ Κέρκυρας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.
Πρόκειται για το «Υπάρχει και φιλότιμο» των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου που έχει καθιερωθεί στην λαϊκή συνείδηση σαν «Ο Μαυρογιαλούρος».
Πολύ γέλιο αλλά και χειροκρότημα από το γεμάτο θέατρο του Μον Ρεπό «Ρένα Βλαχοπολυλου», στο άκουσμα κάθε γνωστής ατάκας που έχει σχέση με την γνωστή συνταγή της παράτας, της κορδέλας και της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας, των «θα» και των «αύριο» που πολύ συχνά πικρά καταφεύγουν και οι κυβερνώντες και οι εκκολαπτόμενοι να κυβερνήσουν, προκειμένου να βρουν γιατρειά από τη γενική ανυποληψία και κατακραυγή που προκαλεί κάθε αντιλαϊκή πολιτική.
Στο ρόλο του υπουργού Ανδρέα Μαυρογιαλούρου, που τον υπηρέτησε ο αξέχαστος Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Νίκος Κοντογιώργης. Ερμήνευσαν επίσης οι: Βούτου Αρτεμις την Νάντα Μαυρογιαλούρου, Μουζακίτη Κων/να την Αλίκη Μαυρογιαλούρου, Βαφάκου Γεωργία την Λώρα Σιλυβριώτη, Μητραντζά Νίκολα τον  Κώστα Σιλυβριώτη, Μπρούνου Μαριλένα τον Γιώργο- “ιδιαίτερος”, Βενέτη Φαίδρα τον περιβόητο Γκρούεζα, Μηλιορίζου Ιωάννα την Κυρα- Λάμπαινα, Λάνης Διονύσιος τον Φώτη, Νούτσος Αλέξανδρος τον Πανάγος, Τσιριγώτης Αγγελος τον Σωτήρη, Αγγάνη Σταματέλα την Κατίνα και η Ψαρρά Κωνσταντίνα τον Σωφέρ
Ο σχεδιασμός των σκηνικών ανήκει στον Καλπακίδη Βαγγέλης.
Η επιμέλεια- διδασκαλία του έργου ήταν των Οικονόμου Τάκη και  Παπαβλασοπούλου Χριστίνα
Σε όλους τους συντελεστές απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλιο- ειδική έκδοση για το Φεστιβάλ.
Πριν την έναρξη της παράστασης συγκεντρώθηκαν και πάλι υπογραφές κάτω από κείμενο-ψήφισμα σχετικά με την στήριξη των κέντρων πρόληψης που κινδυνεύουν με «διάλυση» από την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την μη θεσμοθετημένη τους λειτουργία. Επίσης οι διοργανωτές αναφέρθηκαν και στις «φήμες»- «διαρροές» (γνωστή τακτική) που φουντώνουν το τελευταίο διάστημα περί συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ, δυο οργανισμών με τελείως διαφορετική λειτουργία και φιλοσοφία ακόμη και για το τι σημαίνει θεραπεία, που επί της ουσίας θα σηματοδοτεί το κλείσιμο του ΚΕΘΕΑ, τον υποσκελισμό των στεγνών προγραμμάτων και γενικά την ναρκοθέτηση της απεξάρτησης. Το ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα πολύ σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλία προκείμενου να εκφραστεί η τοπική κοινωνία στα σχέδια της κυβέρνησης, έτσι ώστε η Κέρκυρα να στείλει ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι μια τέτοια συγχώνευση δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους οργανισμούς που θα κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους. Αφορά όλη την κοινωνία, χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους, όλους εκείνους που έχουν πέσει και θέλουν ένα χέρι  για να σηκωθούν.
Το θεατρικό Φεστιβάλ κλείνει την Δευτέρα 24/6 με το έργο «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη από το θεατρικό του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας και ακολουθεί την Τετάρτη 26/6 το απόγευμα στην Πάνω Πλατεία η μουσική εκδήλωση μαθητικών μουσικών σχημάτων με τίτλο «Τραγουδάμε για την Ζωή». Και τέλος με το ποδοσφαιρικό τουρνουά του Σαββάτου 29/6 στην Κάτω Πλατεία με ομάδες προτζούνιορ σε συνεργασία με την ΕΠΣ Κέρκυρας θα κλείσει το 10 ήμερο των εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ