6 Ιουλ 2013

Για το χατίρι των πολυεθνικών

Για το χατίρι των πολυεθνικών
Την... εικόνα της «Νέας Ελλάδας» του Αντώνη Σαμαρά έδωσε (4/7/2013) ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμφωνία της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας «LILLY» με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία «ΒΙΑΝΕΞ».

Η πολυεθνική θα κάνει μια επένδυση στην Ελλάδα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την παραγωγή 10 εκατ. τεμαχίων ενός ενέσιμου αντιβιοτικού που θα εξαχθούν στην Κίνα (ενώ στην Ελλάδα θα διατεθούν 45.000 τεμάχια). Οι πολυεθνικές, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, κλείνουν εργοστάσια για να «κάνουν οικονομίες κλίμακας» με συμφωνίες τοπικών φαρμακοβιομηχανιών.

Και ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τη χαρά του που συμμετέχει σε μια εκδήλωση που αποτελεί την «εικόνα της Ελλάδας που πρέπει να είναι». Δηλαδή με τσακισμένα μεροκάματα και ασφαλιστικά δικαιώματα για εργαζόμενους - λάστιχο, συντάξεις πείνας για τους απόμαχους της δουλειάς, και την κερδοφορία των επιχειρήσεων - περιλαμβανομένης και της φαρμακοβιομηχανίας - στα επιθυμητά επίπεδα.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, θα πάρει γρήγορες αποφάσεις, με κανόνες για όλους και χωρίς αιφνιδιασμούς για την αγορά. Μετά από όλα αυτά πώς να μη ζητήσει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ