22 Ιουλ 2013

Κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού λαϊκής οικογένειας στο Καματερό

Κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού λαϊκής οικογένειας στο Καματερό
Μαζική και δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έγινε το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων και των Λαϊκών Επιτροπών Αγ. Αναργύρων - Καματερού και Ιλίου στη ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων, μπροστά στον κίνδυνο πλειστηριασμού κατοικίας λαϊκής οικογένειας που διαμένει στο Καματερό, λόγω οφειλών στην Εφορία.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με αρμόδιους υπαλλήλους της ΔΟΥ, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν το θέμα και να προχωρήσουν σε διακανονισμό, εξαντλώντας τις δυνατότητες για τον αριθμό των δόσεων.

Οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξέλιξη στο θέμα, θα επανέλθουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο από νωρίς το πρωί υπήρχε παρουσία αστυνομικής δύναμης με επικεφαλής το διοικητή του ΑΤ Αγ. Αναργύρων, ο οποίος κατά δήλωση είχε ειδοποιηθεί από τα κεντρικά να βρίσκεται στο χώρο της ΔΟΥ. Ύστερα από τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων, η αστυνομία αποχώρησε από την κεντρική είσοδο του κτιρίου της Εφορίας, παραμένοντας όμως στον προαύλιο χώρο.

Στην ανακοίνωση των φορέων που καλούσαν στην κινητοποίηση τονιζόταν:

«Η τετραμελής οικογένεια έμεινε με τα μέλη της ανέργους εδώ και τρία περίπου χρόνια. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να πληρώσουν ένα αρχικό χρέος που μαζί με τα χαράτσια και τα πρόστιμα έφθασε στα 17.000 ευρώ.

Όταν προσέφυγαν σε κάποιο διακανονισμό, οι όροι ήταν δυσβάσταχτοι για μια οικογένεια που με σποραδικά μεροκάματα προσπαθούσε οριακά να επιβιώσει. Αποτέλεσμα είναι σήμερα να απειλούνται με κατάσχεση του σπιτιού που έφτιαξαν με τους κόπους μιας ζωής και να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Η αναλγησία του κράτους θα βρει αποφασιστική απάντηση.

Εμείς, οι συνάδελφοι και γείτονες τους, θα αποτρέψουμε αυτά τα εγκληματικά μέτρα.

Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας είναι και ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ και σαν τέτοιο θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ