4 Οκτ 2013

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στα «Sprider Stores»

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στα «Sprider Stores»
«Κανένας εφησυχασμός, κανένας εργαζόμενος μόνος του», σημειώνουν μεταξύ άλλων
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της «Sprider»
Με αφορμή τις εξελίξεις στα «Sprider Stores» και μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, με κοινή τους ανακοίνωση, επισημαίνουν:
«Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα "Sprider", που μαζικά με την παρουσία τους στο υπουργείο Εργασίας έδωσαν μία πρώτη απάντηση στην εργοδοσία και τις επιδιώξεις της. Ηταν σημαντικό βήμα και πρέπει να δυναμώσει η ενότητα όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση. Να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά ο αγώνας. Στη συνάντηση αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά οι μεγάλες ευθύνες που έχουν κυβέρνηση και εργοδοσία.
Η κυβέρνηση έδωσε νέα διορία στους εργοδότες να απαντήσουν πότε θα εξοφλήσουν όλα όσα χρωστούν στους εργαζόμενους τη Δευτέρα 7/10 σε νέα συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Στη συνάντηση επίσης φανερώθηκε ότι το λουκέτο στην επιχείρηση "Sprider Stores" ήταν κάθε άλλο παρά συγκυριακό.
Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πρόβαλε τη "δύσκολη θέση" στην οποία έχει περιέλθει η εργοδοσία, την ασφυξία των τραπεζών, όμως την ουσία του ζητήματος δεν μπόρεσε να τη συσκοτίσει: Οτι ο "ξαφνικός θάνατος" και το πέταγμα στο δρόμο 800 και πλέον εργαζομένων της επιχείρησης ήταν σχέδιο καλά μελετημένο και συνειδητή επιλογή του επιχειρηματία Χατζηιωάννου.
Αφού έβγαλε 213 εκατ. ευρώ σε μεικτά κέρδη την τριετία 2009 - 2012 πάνω στις πλάτες και τον ιδρώτα των εργαζομένων, δεν διστάζει σήμερα να τους χρησιμοποιήσει ως μέσο εκβιασμού προς το ελληνικό Δημόσιο για να πάρει ζεστό χρήμα από τις τράπεζες. Από τις εξελίξεις και τον κυνισμό της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι πρέπει να διδαχτούν, να βγάλουν συμπεράσματα:
  • Οτι "υγιείς και καλοί" επιχειρηματίες είναι αυτοί που μέλημά τους είναι να ξεπατώνουν διαρκώς τους εργαζόμενους για το κέρδος τους και μετά να τους χρησιμοποιούν στα σχέδιά τους για να διασώσουν τα εκατομμύρια των κερδών τους.
  • Οτι η "ανάπτυξη" και το "φως στο τούνελ" που πλασάρουν κυβέρνηση και εργοδότες ουσιαστικά σημαίνει γέμισμα των λογαριασμών τους στις τράπεζες, απληρωσιά και ανεργία για τους εργαζόμενους που μένουν ξαφνικά, σε ένα απόγευμα, στο δρόμο, αδιάφορο για το αν και πώς θα ζήσουν, για το εάν έχουν να πάρουν το γάλα των παιδιών τους και να βάλουν φαγητό στο τραπέζι.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να απομονώσει ορισμένα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης, οι οποίοι είχαν πάρει μέρος στη δημιουργία του εργοδοτικού σωματείου στα "Sprider". Είναι μονίμως απεργοσπάστες, έχουν υπογράψει μειώσεις μισθών και απολύσεις συναδέλφων μας. Σήμερα, γυρνάνε σε όλα τα μαγαζιά για να αθωώσουν την εργοδοσία και καλούν τους εργαζόμενους μόνο με νομικά τερτίπια και όχι οργανωμένα και συλλογικά, μαζί με τα σωματεία τους, να διεκδικήσουν όλα όσα τους οφείλει η εργοδοσία.
Κανένας εφησυχασμός. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Καλούμε τους εργαζόμενους στα "Sprider" να δείξουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στην οργανωμένη συλλογική τους δράση μαζί με τα κλαδικά τους σωματεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ