4 Οκτ 2013

ΣΥΡΙΖΑ «Πλυντήριο» για την ΕΕ και την πολιτική της

ΣΥΡΙΖΑ
«Πλυντήριο» για την ΕΕ και την πολιτική της
Συνάντηση με τον Μ. Σουλτς στις Βρυξέλλες είχε χτες ο Αλ. Τσίπρας
Συνέπεσαν στις απόψεις τους Αλ. Τσίπρας και Μ. Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη χτεσινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «ξεπλένει» την ΕΕ και τα όργανά της απ' τις ευθύνες τους γενικά και ειδικά για την ενίσχυση φασιστικών μορφωμάτων, μιλώντας για «κοινό κίνδυνο απέναντι στον ευρωπαϊκό μας πολιτισμό» και εκφράζοντας την ικανοποίησή του που το Ευρωκοινοβούλιο «δεν υιοθετεί τέτοιες απόψεις»!
Τα λέει αυτά για την ΕΕ, που έχει για επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό, που είναι η πρώτη διδάξασα την αντιδραστική θεωρία των άκρων και που σε χώρες - μέλη της, όπως η Λετονία, τιμώνται οι απόγονοι των ναζί και απαγορεύονται διά νόμου τα κομμουνιστικά σύμβολα!
Το γεγονός εξάλλου ότι στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζονται το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα που γονατίζουν τους λαούς των χωρών - μελών της λυκοσυμμαχίας, δεν εμπόδισε τον Αλ. Τσίπρα να εξωραΐσει και να καλλιεργήσει αυταπάτες για το ρόλο του, λέγοντας: «Ακουσα με ενδιαφέρον τη σκέψη για τη δυνατότητα θεσμικού ελέγχου των 2/3 της τρόικας από τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διότι, όπως γνωρίζετε, η τρόικα είναι ένα μόρφωμα το οποίο δεν έχει θεσμική κατοχύρωση με βάση την ευρωπαϊκή Συνθήκη»!
Είναι φανερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό ότι με μια καλύτερη λειτουργία των θεσμών της, η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Οσο για τις ευρωπαϊκές συνθήκες που επικαλέστηκε ο Αλ. Τσίπρας, είναι αυτές που κατοχυρώνουν πλήρως τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωένωσης. Πρόκειται για συνθήκες που συγκροτούν τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ, που έχουν συνομολογηθεί απ' όλες τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της και έχουν εγκριθεί απ' το Ευρωκοινοβούλιο, όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης, σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθεροι.
Ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση αναπαρήγαγε τα περί αναγκαίων «διορθώσεων» στην εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ελλάδα, εκφράζοντας χαρά για τη συμφωνία του με τον Σουλτς πως «η λιτότητα δεν είναι λύση» και ότι λύση «είναι η ανάπτυξη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η καταπολέμηση της ανεργίας». Συμφώνησαν δηλαδή πως είναι αναγκαίο ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της κρίσης με περισσότερα επεκτατικά μέτρα, που θα οδηγεί όμως το λαό στη φτώχεια από άλλο δρόμο και θα ενσωματώνει πιο αποτελεσματικά τη δυσαρέσκειά του. Συμφώνησαν, τέλος, «για τον κρίσιμο ρόλο της Κομισιόν στην αντιμετώπιση της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ